Μάρδας: Τα εργασιακά η βασική διαφωνία στο Brussels Group

Μάρδας: Τα εργασιακά η βασική διαφωνία στο Brussels Group Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Τα εργασιακά παραμένουν το βασικό θέμα διαφωνίας στο Brussels Group, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

«Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Αξίζει για τα δύο-τρία θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» τόνισε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων, ο Δ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1.

Για τον ΦΠΑ είπε ότι δεν θα υπάρξει συνολική αύξησή του, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα από τα τέσσερα μέτρα που είναι ανοικτά». Απέκλεισε πάντως οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, ξενοδοχεία, τρόφιμα.

Για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, δήλωσε ότι θέση της κυβέρνησης είναι «να ξαναγυρίσουμε σε μια ρύθμιση όμοια με αυτή του παρελθόντος, ώστε να υπάρχει διαφοράς στο κίνησης και θέρμανσης. Που σημαίνει το θέρμανσης να κινηθεί στα 60 λεπτά το λίτρο, και το κίνησης να κατέβει στα κατώτατα επίπεδα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM