Μέρκελ μαζί με Ρέντσι: Αφήνουμε ανοιχτές τις πόρτες για την Ελλάδα

Μέρκελ μαζί με Ρέντσι: Αφήνουμε ανοιχτές τις πόρτες για την Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
0

Συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι είχε νωρίτερα η Άνκελα Μέρκελ η οποία στην κοινή συνέντευξη Τύπου επανέλαβε ότι οι πόρτες της διαπραγμάτευσης παραμένουν ανοικτές για την Ελλάδα. «Θα επαναλάβω ότι είπαμε στο κοινοβούλιο, Συμφωνούμε να αφήσουμε ανοιχτές τις θύρες για διαπραγματεύσεις. Χρειαζόμαστε μια κατάσταση για ευρείες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για ανάπτυξη όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που πέρασαν παρόμοια προγράμματα», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σε ερώτηση στην Α. Μέρκελ για το αν μιλά καθόλου με τον Τσίπρα, αν υπάρχει αυτή η συχνή επικοινωνία που είχαν πριν το δημοψήφισμα η καγκελάριος είπε: « Ειχα πολλές φορές επαφές τις τελευταίες ημέρες με τον Αλέξη, η σχέση μας δεν έχει υποστεί βλάβη, δεν θέτω εν αμφιβόλω το δημοψήφισμα, έχουν όμως  δικαιώματα και τα υπόλοιπα κράτη. Τις τελευταίες ημέρες μιλήσαμε επανειλημμένα μαζί".

Από την πλευρά του ο Ιταλός Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων για το ελληνικό ζήτημα:

«Νομίζω ότι καθένας από εμάς έχει διαφορετικές απόψεις και ευαισθησίες και διαμορφώνει θέσεις σε διάφορα θέματα. Είναι σημαντικό σε ένα κοινό σπίτι να τηρούμε τους κανόνες. Έχουμε ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μια φωτογραφία που αγκαλιάζω τον Αλέξη και την Ανκέλα. Το ότι δεν λειτουργεί αυτό που δεν λειτουργεί δεν σημαίνει ότι θίγεται η προσωπική μας σχέση. Τις επόμενες ημέρες μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Όταν έχουμε διαφορετικές θέσεις συζητάμε και φτάνουμε σε μια κοινή θέση. Το ίδιο κάνουμε με την Ανκέλα και αυτό είναι το ωραίο, Αν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει δεν θα φτάσουμε πουθενά.

Ο Ρέντσι είπε ακόμη ότι «θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, συμφωνώ ότι με ανησυχεί λίγο περισσότερο η τρομοκρατία από ότι η Ελλάδα, για τα δημόσια χρέη της υπάρχει μια απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου. Πρέπει να μας οδηγήσει σε ανάπτυξη, να δούμε και το ΦΠΑ στα νησιά αλλά δεν είναι θέμα-κλειδί. Το δημοψήφισμα μας κατέπληξε και δεν είναι δική κου αποστολή ούτε της Άνκελα να αποφασίσουμε για τα θέματα αυτά. Μετά το δημοψήφισμα θα ξεκινήσουμε πάλι. Αν δεν υπάρξει θα δούμε τι θα κάνουμε…»

Σε ερώτηση για την απαίτηση από το Παρίσι να βρεθεί συμφωνία με την Ελλάδα αμέσως, η καγκελάριος είπε ότι δεν υπάρχει διαφωνία για το ότι θα πρέπει κάποια χρονική στιγμή να αρχίσουμε και πάλι τις διαβουλεύσεις, «αυτό για μένα είναι σε πρώτο πλάνο και το πιο σημαντικό», τόνισε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ