Μητσοτάκης από την Πολωνία: Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Μητσοτάκης από την Πολωνία: Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας Facebook Twitter
0

Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επίσημες δηλώσεις του στην Πολωνία, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.

Η Πολωνία βιώνει τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε σθεναρά, οικονομικά και στρατιωτικά, το Κίεβο, ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκίνησε δηλώνοντας ότι έχει «προσωπικούς λόγους να είμαι χαρούμενος που έρχομαι εδώ, καθώς η σύζυγός μου κατάγεται από την Πολωνία».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά και έχουμε κάνει πρόοδο σε αυτό το θέμα. Πρέπει να αποφασίζουμε εμείς, όχι οι διακινητές». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν οι κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις, σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια, καθώς και οι δύο χώρες ξοδεύουν πολλά στις αμυντικές δαπάνες, πάνω από το 2% του ΑΕΠ, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η αμυντική πολιτική πρέπει επίσης να είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή μας ατζέντα και κάτι που πρέπει να συζητήσουμε μετά τις ευρωεκλογές», δήλωσε ο Κυρικάκος Μητσοτάκης. «Ανήκουμε στην ίδια πολιτική οικογένεια και συμφωνούμε σε θέματα αγροτικά και ανταγωνιστικότητας αλλά και την “πράσινη” μετάβαση, χωρίς όμως να απειληθούν οι αγρότες μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «αν υπάρξουν αλλαγές στην ΚΑΠ, πρέπει να συμφωνήσουμε». 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ είναι οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες του ΕΛΚ που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα της Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM