Μητσοτάκης για φωτιές: «Ευγνώμονες στους εταίρους και συμμάχους μας για την βοήθειά τους»

Μητσοτάκης για φωτιές: «Ευγνώμονες στους εταίρους και συμμάχους μας για την βοήθειά τους» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στο X στα αγγλικά για τη βοήθεια που στέλνουν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας για τις φωτιές που μαίνονται. 

«Καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές.

«Ελλάδα, δεν είσαι μόνη σου, η ΕΕ είναι μαζί σου. Συντονίζουμε τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης μέσω του μηχανισμού #EUCivilProtection για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να καταπολεμήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής, έχουν αναπτυχθεί 8 αεροσκάφη, 40 οχήματα και 246 πυροσβέστες από 8 χώρες» αναφέρει το μήνυμά της.

Ακόμη συμπλήρωσε πως «εκ μέρους όλων μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με την αποστολή δύο Air Tractors, που επιχειρούν στην Αλεξανδρούπολη. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε ξεχωριστά τη Ρουμανία γράφοντας πως «είμαστε ευγνώμονες στη Ρουμανία, που μας έστειλε 12 οχήματα και 56 πυροσβέστες, που έχουν αναπτυχθεί στην Αλεξανδρούπολη και έχουν ενωθεί με τις επίγειες δυνάμεις μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρουμανία.

Για τη Τσεχία ανέφερε πως «είμαστε ευγνώμονες στην Τσεχία, που έστειλε στην Ελλάδα 9 οχήματα και 64 πυροσβέστες, που παλεύουν με  την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, θα στείλουν επίσης ένα ελικόπτερο για τις φωτιές στην Αθήνα. Ευχαριστώ Τσεχία». 

Μέσω του X δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τις Κροατία, Γερμανία, Σουηδία και Αλβανία.  «Ευχαριστούμε την Κροατία που έστειλε στην Ελλάδα ένα Canadair για να ενταχθεί στο στόλο μας καθώς πολεμάμε αυτές τις δύσκολες πυρκαγιές. Κροατία, έχετε την ευγνωμοσύνη μας» τόνισε. 

«Είμαστε ευγνώμονες στη Γερμανία για την αποστολή δύο Air Tractors, τα οποία αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται στην Αθήνα και κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Γερμανία, σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας. 

»Ευχαριστούμε τη Σουηδία, που μας έστειλε δύο Air Tractors, ενισχύοντας περαιτέρω τον στόλο μας καθώς καταπολεμάμε τις πυρκαγιές στην Αθήνα. Σουηδία, είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας. 

»Ευχαριστούμε την Αλβανία, που έστειλε στην Ελλάδα 48 πυροσβέστες και 9 οχήματα για να μας ενισχύσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη. Σας ευχαριστούμε, Αλβανία» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Μήνυμα από την Κομισιόν για τις φωτιές: «Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου»

Νωρίτερα, την αλληλεγγύη της στη χώρα μας για τη δοκιμασία που περνάει με τις πυρκαγιές εκφράζει η Κομισιόν με μία ανάρτηση στο «Χ», αναφέροντας παράλληλα και την ευρωπαϊκή βοήθεια που έχει σταλεί έως τώρα στη χώρα για να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης.

«Ελλάδα, δεν είσαι μόνη σου, η ΕΕ είναι μαζί σου. Συντονίζουμε τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης μέσω του μηχανισμού #EUCivilProtection για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να καταπολεμήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής, έχουν αναπτυχθεί 8 αεροσκάφη, 40 οχήματα και 246 πυροσβέστες από 8 χώρες» αναφέρει το μήνυμά της.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM