Μητσοτάκης: Καταργούμε αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο - Τέλος στους μπαχαλάκηδες και τους τραμπούκους

Μητσοτάκης: Καταργούμε αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο - Τέλος στους μπαχαλάκηδες και τους τραμπούκους Facebook Twitter
EUROKINISSI
24

Την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την εξουσία μετά τις εθνικές εκλογές, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της Πειραιώς για την «επόμενη μέρα», ο αρχηγός της ΝΔ διεμήνυσε ότι θα καταργηθεί αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο ώστε τα ιδρύματα να απελευθερωθούν «από την ανομία, τους μπαχαλάκηδες, από αυτούς που τραμπουκίζουν καθηγητές και σπουδατές στο όνομα της δήθεν ιδεολογικής τους υπεροχής».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τα ελληνικά πανεπιστήμια θα γίνουν κύτταρα «γνώσης, έρευνας και σύνδεσης της γνώσης με την αγορά εργασίας». 

Παράλληλα δεσμεύθηκε για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, την εφαρμογή του νόμου κατά της καταστροφής δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία μίας φυλακής τύπου γ', υψίστης ασφαλείας. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα που άλλαξε πριν το κλείσιμο της Βουλής. 

Για την οικονομική πολιτική

«Μετά τη μεγάλη νίκη της 26ης Μαϊου δεν άλλαξε μόνο το κλίμα στη χώρα μας, αλλά και το κλίμα στις αγορές. Για πρώτη φορά οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τόνισε πως η ΝΔ θα ακυρώσει «στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων που συνειδητά» εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η παράταξή του θα στηρίξει τη μεσαία τάξη:  «Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις (...) Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία. Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Μείωση φόρων για όλους του πολίτες

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για «μείωση φόρων για όλους τους πολίτες». Μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%. Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ, δηλαδή 11% και 22%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε:

- Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
- Αύξηση στο όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
- Επαναφορά των επιδομάτων για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018
- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».

«Η ΝΔ έχει την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

Υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν

«Έδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα την Κύπρο, χθες, όχι μόνο φραστικά«, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα εμπλέξει την Ευρώπη στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τονίζοντας ότι «υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν», με σαφείς αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα που είχε κάνει μια σχετική δήλωση στο παρελθόν. 

Για κέντρα υποδοχής προσφύγων

«Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Και δημιουργούμε ειδικές τάξεις στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η Παιδεία αποτελεί τον βασικό ιμάντα για την πρόοδο κάθε παιδιού στη ζωή του και πρόσθεσε: «Γι' αυτό και όλα πρέπει να εκκινούν από κοινή αφετηρία σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, συνδεδεμένο με την οικονομία και την κοινωνία. Και με εκπαιδευτικούς ελεύθερους να προσαρμόζουν τη διδασκαλία τους στις ανάγκες των μαθητών».

Πολιτική
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Όταν ακούω τη ΝΔ για το "Πανεπιστημιακό άσυλο" ο νους μου πηγαίνει στο στιχάκι της Κατ. Γώγου : "Το νου σου ρε , το μυαλό είναι ο στόχος"Το τρέχον νομοθετικό πλαίσιο δίνει ότι χρειάζεται για παρέμβαση των αρχών σε περιπτώσεις ανομίας. Η καλή του εφαρμογή είναι το μόνο προαπαιτούμενο. Πρόκειται για μια ιδεοληπτικού τύπου αντιμετώπιση που ηχεί όμορφα στα αυτιά διαφόρων "νοικοκυραίων" . Τίποτα περισσότερο!
το ορθοτερο αν δεν παρασυρομαστε απο το newspeak των οργουελικα πρωτοσταλινικών ειναι να μιλαμε για αποκατασταση του ασυλου - οχι για καταργηση του.
Κατάργηση. Πριν είκοσι χρόνια στο ΑΠΘ ήταν άθλια η κατάσταση, πάγκοι με πειρατικές κασέτες και φολκλόρ σκουλαρικακια. Οι δε σχολές μια βρωμια με αφίσες, βλακογκραφιτι παντού. Και τότε φοβόσουν να κυκλοφορήσεις αλλα ίσως το βράδυ, όχι έτσι. Πλέον ακόμη και πρωί μπροστά στο ΑΧΕΠΑ είναι άθλια η κατάσταση, και επικίνδυνη και τριτοκοσμική. Άσυλο στην ντεμεκ επανάσταση;;; Στην εγκληματικότητα;;; Και καλά μην τυχών και ξανάμπουν οι συνταγματάρχες με τα τανκ;;; Ρετρό αντιλήψεις και επικίνδυνα αντανακλαστικά από τα οποία πρέπει επιτέλους να αφήσουν τον Ελληνα να ξεκολησει.
Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου δεξιό ή κεντροδεξιό κόμμα (ούτε Τσίριζα, for the record). Φέτος πληρώνω ένα σωρό λεφτά σε αεροπορικά και επιστρέφω Ελλάδα για να ψηφίσω Μητσοτάκη. Δαγκωτό.
Και πολύ καλά θα κάνετε. Μακάρι να μείνετε για να ζήσετε και από κοντά τη θετική αλλαγή, που η ψήφος σας θα φέρει, κρίμα να κάνετε το καλό και να μην το χαρείτε.
Εύχομαι να σου κάνει καλό καιρό και να κάνεις και κανένα μπάνιο, μπας και χαρείς κάτι από αυτή σου την κίνηση.Προβλέπω σε κανά χρόνο, ίσως και νωρίτερα πολλούς κοψοχέριδες. Θα ρωτάμε "μα εσύ δεν τους ψήφισες?" και θα λένε "εγώ? Αφου ζω στο εξωτερικό!"
Οπως εκοψαν ουκ ολιγοι τα χερια τους με τον Τσιπρα[ουδεις παραδεχεται οτι τον ψηφισε ]τριπλασιο ποσοστο θα τα κοβει για τον Κουλη....οχι στο χρονο,πολυ πιο νωρις...
Έχω ζησει στο εξωτερικό πολλά χρόνια και ξέρω ότι ακόμα κι αν ζεις και πληρώνεις φόρους άλλου, το τι συμβαίνει στην πατρίδα σου και σε αφορά και σε πονάει. Ακόμη, πως οταν βλεπεις τα πράγματα από απόσταση και μέσα από το πρισμα της πραγματικότητας του εξωτερικού δεν μασάς από νταούλια, κόκκινα γαρυφαλα και λοιπές συριζοπαπαντζες.Ο κυριος Τσίπρας δεν είχε τα balls να να δώσει κάλπη στους Έλληνες του εξωτερικού, ξέρει καλά ότι τότε το ποσοστό του θα κατρακυλούσε. Ουδέν κακό αμιγές καλού, έτσι θα ευχαριστηθείς και λίγο ελληνικό καλοκαίρι. Καλή ψήφο
Οποιος θέλει το "δικαίωμα" (ψήφο) οφείλει την"υποχρέωση" "Υποχρέωση" θα μπορούσε είναι να μείνεις στον τόπο σου και να αγωνιστείς για αυτόν.Έτσι θα είχες άμεση αντίληψη και όχι "μέσα από το πρίσμα της πραγματικότητας του εξωτερικού". Ένα πρίσμα που είναι αρκετό για να αλλοιώσει την άποψη όσων έμεινα και αγωνίζονται η οποία είναι και η βαρύνουσα. Έχω βαρεθεί διάφορους " Έλληνες του εξωτερικού" να μου λένε εκ του μακρόθεν και αζημίως τι "πρέπει" να κάνω. Παλιότερα έζησα σο εξωτερικό , και επέστρεψα ... ΕΤΣΙ ΔΙΑΛΕΞΑ!Όποιος θέλει έρχεται και αγωνίζεται ... όποιος δε θέλει δεν πειράζει ... αλλά όπως εμείς ζούμε με τα λάθη και τα σωστά και το έχουμε αποδεχτεί , έτσι και εσείς ... Κόψτε το υφάκι και αποδεχτείτε τις ΔΙΚΕΣ σας αποφάσεις!
Vasily Zaitsev, ηθικολογίες και νουθεσίες για όποιον βρήκε καλύτερη μοίρα και έφυγε (προσωρινά ή μόνιμα, θα δείξει) σε άλλη παραλία, όχι εδώ. Εσείς να κόψτε το υφάκι και σκεφτείτε πως κι εμείς που φύγαμε μπορεί να πληρώνουμε φόρους στην Ελλάδα. Και όσο πληρώνουμε φόρους στην Ελλάδα έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε λόγο στο ποιος μας τους επιβάλλει, πόσοι είναι αυτοι και πώς ξοδεύονται. Επίσης, έχουμε το δικαίωμα να συναποφασίζουμε για το ποιος κυβερνάει τη χώρα ΜΑΣ, από την οποία φύγαμε, καθώς οι κυβερνήτες της μας έδιωξαν. Και διά της ψήφου μας πιθανώς να δημιουργήσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επιστρέψουμε. Οι ηθικολογίες τύπου εσείς φύγατε-εμείς μείναμε, είναι άτοπες και περισσεύουν.Και ποσώς μας ενδιαφέρει αν μας βαρεθήκατε.
"Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία"Αυτό είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε μείωση των φόρων. Δεν έχουμε καταλάβει πόσο κοστίζει η γραφειοκρατία, η πολυνομία, οι αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες σε δουλειές, επενδύσεις, απασχόληση, έσοδα, κέρδη. Από τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης μέχρι τον χρόνο έκδοσης ενός αντιγράφου πολεοδομικής άδειας.Κτηματολόγιο, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κατάργηση των ΔΟΥ. Η χώρα έχει μείνει στις δομές του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κων/νου Καραμανλή. Οι μεγαλύτερες αποτυχίες του Σημίτη ήταν το ασφαλιστικό και η ηλεκτρονική μηχανογράφηση του δημοσίου που είχε υποσχεθεί το 1996. Αλλά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι πέσαμε έξω γιατί ο Άκης έφαγε 300εκ...Αν νικήσει το τέρας της γραφειοκρατίας θα είναι ο πιο επιτυχημένος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Αν...
Εεεε, προαπαιτούμενο ήταν το κτηματολόγιο...Ξεκίνησε στο μακρινό 1996 επί Λαλιώτη. Τότε με τα λεφτά που έδωσε η ΕΕ για την μισή Ελλάδα κτηματογραφήθηκαν 7-8 Δήμοι (Παιανία, Γλυκά Νερά κτλ).Το 2008 έγινε ένα μεγάλο μπραφ, που τώρα ξεκινάνε οι πρώτες αναρτήσεις επί των δικαιωμάτων που δηλώθηκαν τότε.Να πούμε ότι κτηματολόγιο κάναν οι Ιταλοί στα κατεχόμενα Δωδεκάνησα και ότι οι Τούρκοι έχουν από τη δεκαετία του '50.
Να καταργήσουν τις φοιτητικές παρατάξεις που έχουν καταντήσει τα πανεπιστήμια σκουπιδαριό όμως αποκλείεται ε? Σιγά μην χάσει η ΝΔ το φυτώριο Κυρανάκηδων και λοιπών σε ΔΑΠ ΝΔΦΚ
Πέρα από οτι συμφωνώ για τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια,βλέπω ότι έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο ο Κυρανακης.Όπως και να έχει αυτός ήταν σε φοιτητική παράταξη Πανεπιστημίου αλλά το τελείωσε με άριστα.Εν αντιθέσει με τους περισσότερους από τους απερχόμενους υπουργούς που δεν το τελείωσαν καν.
Η παρατάξεις είχαν καταργηθεί εκ των πραγμάτων όταν οι εκπρόσωποι των φοιτητών είχαν σταματήσει να συμμετέχουν στη διοίκηση των ιδρυμάτων. Αυτή ήταν και είναι η πηγή της δύναμης τους, η δυνατότητα τους να ασκούν εξουσία. Αν τους αφαιρεθεί αυτή η δυνατότητα εκ νέου τότε θα έχει (ξανά) γίνει ένα βήμα μπροστά. Ας κάνουν πάρτυ και εκδρομές στην Μύκονο. Αν όχι, τότε εδώ είμαστε και θα τον κρίνουμε αυστηρά.
Να μην βρομίζουν όλο τον τόπο με τις αφίσες και τα πανό τους γίνεται? Ούτε πάρτυ θα έπρεπε να κάνουν μέσα στο Πανεπιστήμιο και μετά να βρωμάει το μέρος από τα τσιγάρα και τις μπύρες.Το ΠΑΠΕΙ που είναι ένα μοντέρνο κτίριο σχεδιασμένο ώστε να μπαίνει μέσα το περισσότερο φως, ήταν πάντα μέσα στα σκοτάδια γιατί όλα τα παράθυρα και τα μπαλκόνια στο αίθριο ήταν καλυμμένα με αφίσες.