Μητσοτάκης: «Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας»

Μητσοτάκης: «Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι «επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ' τους κινδύνους που προκαλούν», και πρόσθεσε ότι «όμως, μέσα σε 8 μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα» γιατί όπως ανέφερε «διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως "αυτά δεν γίνονται". Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές».

Και κατέληξε στην ανάρτησή του λέγοντας: «Μοιάζει στ' αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα».

«Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε 8 μήνες έχουν χαράξει, πια το δρόμο».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM