Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γαύδο: Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε κανονικό σχολείο με φυσική παρουσία μαθητών

Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γαύδο: Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε κανονικό σχολείο με φυσική παρουσία μαθητών Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πρωί τηλεδιάσκεψη με δύο μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τη μητέρα τους και μία από τις εκπαιδευτικούς της «αυτόνομης τάξης» του Γυμνασίου στη Γαύδο, το οποίο επαναλειτούργησε φέτος μετά από πολλά χρόνια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε πράξη αυτό που είχαμε συζητήσει πριν από καιρό και έχουμε πλέον κανονικό σχολείο στη Γαύδο, με φυσική παρουσία καθηγητών και τεχνολογική υποστήριξη όπου είναι απαραίτητο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γαύδο: Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε κανονικό σχολείο με φυσική παρουσία μαθητών Facebook Twitter

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το υβριδικό μοντέλο, που περιλαμβάνει φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τρία μαθήματα και διαδικτυακή διδασκαλία για τα υπόλοιπα, προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στο νησί. Πρόσθεσε ότι αυτό το μοντέλο θα εφαρμοστεί και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπως οι Αρκιοί την επόμενη σχολική χρονιά, και όπου κριθεί απαραίτητο.

«Ελπίζουμε το παράδειγμα της Γαύδου να εμπνεύσει κι άλλους που μπορεί να σκέφτονται να έρθουν στο όμορφο νησί, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ευχόμενος καλή αρχή για τη νέα σχολική χρονιά.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, και η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, όπου αναδείχθηκε η σημασία της επαναλειτουργίας του Γυμνασίου Γαύδου για την τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού. Το σχολείο έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα, όπως διαδραστικό πίνακα, για την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών.

Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γαύδο: Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε κανονικό σχολείο με φυσική παρουσία μαθητών Facebook Twitter

Οι «αυτόνομες τάξεις», μία από τις 11 βασικές αλλαγές στην εκπαίδευση από τη σχολική χρονιά 2024-2025, εισάγουν ένα υβριδικό μοντέλο που ενισχύει την εκπαίδευση στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Αυτό το μοντέλο προβλέπει τη φυσική παρουσία τριών καθηγητών βασικών ειδικοτήτων στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση Γυμνασίου, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται εξ αποστάσεως.

Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γαύδο: Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε κανονικό σχολείο με φυσική παρουσία μαθητών Facebook Twitter

Από την επόμενη σχολική χρονιά (2025-2026), αυτόνομη τάξη θα λειτουργήσει και στους Αρκιούς, ενώ η ρύθμιση θα επεκταθεί και για λυκειακές τάξεις, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM