Live

Μητσοτάκης: Στόχος η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

Μητσοτάκης: Στόχος η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας Facebook Twitter
0

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία», τονίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο δραστικά, όχι μόνο με στοχευμένους ελέγχους αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων που θα ευνοεί την πλήρη απασχόληση». Αναφέρθηκε δε στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι τέλος του μήνα θα δοθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας με το ποσοστό αναπλήρωσης να φτάνει στο 70%. «Λύνουμε – επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί. Το κάναμε πράξη, δεν ήταν εύκολο, θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες, διότι παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Το κάνουμε, όμως, πράξη, αποτελούσε προσωπική μου δέσμευση αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται πράξη και στο τέλος του μήνα οι δικαιούχοι θα δουν επιτέλους τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70%. Θέλω και πάλι να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εργασίας. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά, πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχω στους δημόσιους λειτουργούς που στελεχώνουν το Υπουργείο και τις κρίσιμες υπηρεσίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο, να τους ευχηθώ καλή δύναμη για το καλό του κόσμου της εργασίας στην πατρίδα μας», κατέληξε. 

Πολιτική
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM