Ναρκοπέδια στον Έβρο ζητά η «Χρυσή Αυγή»

Ναρκοπέδια στον Έβρο ζητά η «Χρυσή Αυγή» Facebook Twitter
0

Με ανακοίνωση της στην οποία προτείνει τη ναρκοθέτηση του Έβρου απαντά η Χρυσή Αυγή στις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την κατασκευή χώρων υποδοχής των παράνομων μεταναστών. Μάλιστα στην ανακοίνωση της, η οργάνωση που βλέπει τα ρατσιστικά της κηρύγματα να βρίσκουν οπαδούς καθώς σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις μπαίνει στη βουλή,  προτείνει καταγγελία της Συνθήκης της Οτάβα που προβλέπει την απαγόρευση ναρκών κατά προσωπικού και ζητά διασπορά ναρκών και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού στρατού στον Έβρο.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει επίσης «παραμύθια» τις εξαγγελίες Χρυσοχοίδη τις οποίες βρίσκει πολύ λίγες και τονίζει ότι  «κανένα κέντρο υποδοχής δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών".

Η Χρυσή Αυγή εκτός των άλλων προτείνει να χαρακτηρίζεται και ιδιώνυμο κάθε έγκλημα που διαπράττει αλλοδαπός ενώ ουσιαστικά θέλει και καταναγκαστικά έργα αφού προτείνει οι ποινές να μην εκτίονται σε φυλακές αλλά σε χώρους όπου θα παράγεται έργο υπέρ του δημοσίου .

Η αποναρκοθέτηση στον Έβρο έχει ξεκινήσει το 2003, ως εφαρμογή της Συνθήκης της Οτάβα με καταληκτικό έτος το 2014. Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί είναι πάρα πολλοί. Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που ζητούν οι ρατσιστές, αρκεί να παρατεθούν παλαιότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το 2005 συνέβησαν έξι θάνατοι και περί τους 20 τραυματισμούς. Το 2004, επισήμως, οι ναρκαλιευτές έβγαλαν τα ναρκοπέδια οκτώ νεκρούς και εννέα τραυματίες. Το 2003 υπήρξαν 11 νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες. Από το 1990, έχουν σκοτωθεί στον Έβρο από νάρκες 74 άτομα και τραυματιστεί σοβαρά 180. Οι ίδιοι οι ναρκοσυλλέκτες, από το 1950 που δημιουργήθηκαν, είχαν πάνω από 30 νεκρούς, στρατιωτικούς και συνεργαζόμενους πολίτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ