Το Newsweek αναπαρήγαγε τις φήμες για ελληνικά F-16 στην Ουκρανία και η ρωσική πρεσβεία απάντησε με απειλές Πούτιν

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας με απειλές Πούτιν μετά τις φήμες για ελληνικά F-16 στο Κίεβο Facebook Twitter
Βλαντίμιρ Πούτιν - Φωτ.: EPA
0

Μπορεί οι πληροφορίες που διακινήθηκαν περί μεταφοράς 32 ελληνικών F-16 στην Ουκρανία να διαψεύστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση ως ανυπόστατες, ωστόσο η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα απηύθυνε αυστηρή «προειδοποίηση».

Τα επίμαχα δημοσιεύματα -ελληνικής ιστοσελίδας και του Newsweek, το οποίο επικαλέστηκε αορίστως «ελληνικά μέσα ενημέρωσης»- διέψευσαν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Άμυνας, κάνοντας λόγο για «ακατάσχετη σεναριολογία». 

«Η Δύση προκάλεσε συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές του κόσμου και συνεχίζει να λέει ψέματα. Τώρα χωρίς καμία ντροπή δηλώνουν ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε, ότι απλώς είναι πράσινα άλογα. Ταυτόχρονα οι ίδιοι επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας, επιλέγοντας τα πιο αποτελεσματικά, όπως νομίζουν, μέσα καταστροφής» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μέσω της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Θυμόμαστε όμως τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές» ήταν το μήνυμα του Ρώσου προέδρου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Νewsweek, σε άρθρο του με τίτλο «Η Ουκρανία βλέπει απροσδόκητη ενίσχυση με F-16 από ευρωπαίο σύμμαχο», ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το Κίεβο περιμένει απογοητευμένο να φτάσει το πρώτο από τα δυτικής κατασκευής αεροσκάφη τις επόμενες εβδομάδες».

Το Newsweek αναπαρήγαγε τις φήμες για ελληνικά F-16 στην Ουκρανία και η ρωσική πρεσβεία απάντησε με απειλές Πούτιν Facebook Twitter

Το ξένο δίκτυο στο ρεπορτάζ του επικαλέστηκε ελληνικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένα εκτίμηση ότι «είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η Αθήνα θα μεταφέρει τα αεροσκάφη στο Κίεβο», προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «θα μπορούσε επίσης να λάβει 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5». Στο ίδιο κείμενο παρατέθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, τις προηγούμενες μέρες στις οποίες αναφέρθηκε στους πολλούς τύπους μαχητικών που διαθέτει η Ελλάδα, την ανάγκη για ομοιοτυπία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα F-16 Block 30 και τα Mirage 2000-5 θα μπορούσαν να πουληθούν.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM