Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: «Κανένα σχόλιο» απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον Αντώνη Σαμαρά

Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: «Κανένα σχόλιο» απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον Αντώνη Σαμαρά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Κανένα σχόλιο» απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή. 

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία. Άφησε επίσης αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. 

«Καλείστε να ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο ανατροπή του οικογενειακού θεμελίου. Δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας, κανένας καταναγκασμός απ' έξω και έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες. Οι επιπτώσεις του πάνε πιο πέρα από όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.  Η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει.  Θα το καταψηφίσω. Δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο Δεν συνιστά διεθνή υποχρέωση  της χώρας. Υπάρχουν αποφάσεις διεθνώς δικαστηρίων που λένε ότι ο γάμος δεν είναι υποχρεωτικός. Όποια χώρα θέλει το κάνει. Όλη η επιχειρηματολογία για τη στήριξη του έχει ξεκινήσει με ψέμα. Δεν ισχύει ότι κατοχυρώνει ανθρώπινα δικαιώματα» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε ένα «μανιφέστο» κατά των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να φέρει αυτό το νομοθέτημα σήμερα. Παρατήρησε, ακόμη ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση και αυτό δεν είναι καλό, ενώ προειδοποίησε ότι «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα». 

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα ενισχυθεί η ακροδεξιά στην Ελλάδα και έκλεισε με μια αναφορά στο τι προκάλεσε στην κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ η Συμφωνία των Πρεσπών. «Μην ξεχνάμε ότι και η Συνθήκη των Πρεσπών πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τον Ελληνικό λαό απέναντι! Και σήμερα, από την τότε πλειοψηφία της Βουλής, βρίσκονται εδώ μέσα μόλις 17 βουλευτές» επισήμανε. 

Αντώνης Σαμαράς: «Άλλο φιλελεύθερη κοινωνία και άλλο κυνήγι μαγισσών»

«Να θυμόμαστε πραγματικά τι μας δεσμεύει απέναντι στην κοινωνία. Αλλιώς όχι μόνο δεν την εκπροσωπούμε, την κοινωνία, την μπερδεύουμε και την εξοργίζουμε. 

»Να σας θυμίσω ότι εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι ακροδεξιό το ΚΚ; τρελαθήκαμε τελείως; Εναντίον του νομοσχεδίου είναι και ένας από τους πιο φωτισμένους ιεράρχες, που χαίρει εκτίμηση σε όλο τον κόσμο, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η ελληνική εκκλησία, πιστεύεις δεν πιστεύεις, εγώ πιστεύω. Η εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της, πιστεύεις δεν πιστεύεις. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του, εκτός απ΄την εκκλησία.

»Άλλο φιλελεύθερη κοινωνία και άλλο κυνήγι μαγισσών. Αυτό ακριβώς έχουμε εδώ, κυνήγι μαγισσών. Ο Στέλιος Ράμφος επισήμανε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από μητέρα και πατέρα και όχι από φροντιστές. Ομοφοβικός είναι ο Στέλιος Ράμφος; Ακραίος σεξιστής είναι και ο Γιάννης ο Πανούσης;

»Ζούμε πλέον το bullying της αντίθετης άποψης, όπως είπε ο Δημήτρης Σταρόβας. Είμαι ακραίος εγώ που έστειλα σιδεροδέσμια την Χρυσή Αυγή στη Βουλή; Όταν κάποιοι δεν έβρισκαν αίθουσα 5 χρόνια για να την δικάσουν; Είστε σίγουροι ότι πρέπει να μιμηθούμε όσα γίνονται στη Δύση;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM