Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με την Ιερά Σύνοδο

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με την Ιερά Σύνοδο Facebook Twitter
0

Για σειρά θεμάτων τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων την ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού νωρίτερα στην Ιερά Σύνοδο, την ενδεχόμενη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και την επιδημιολογική εξέλιξη της χώρας. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται εν ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Σε ερώτηση για το πως υποδέχεται η κυβέρνηση την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «πρόκειται για μία διαδικασία, που αφορούσε το Κίνημα Αλλαγής, και η δημοκρατική νομιμοποίηση της μέσω της συμμετοχής της κοινωνίας είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες και συνεχάρη το Νίκο Ανδρουλάκη. Προσδοκούμε μία αντιπολίτευση δημιουργική, με προτάσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την δουλειά της, συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε ημέρα έως τις επόμενες εκλογές και να παράγει έργο για να δυναμώνει την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού του πρωθυπουργού με το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως θα προγραμματιστεί κάποια επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες το επόμενο χρονικό διάστημα, σχολιάζοντας πως είναι απόλυτα φυσικό να συναντηθούν ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην πανδημία, εκτίμησε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζει σαφή προϊούσα ύφεση η οποία συνδέεται με τη σταδιακή αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης».

«Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί με βάση συγκεκριμένα δεδομένα ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο ατόμου που νόσησε με κορωνοϊό τουλάχιστον 14 μέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Παράλληλα επιστημονικές μελέτες που έγιναν στο Ισραήλ, έδειξαν ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε άτομα άνω των 50 ετών μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90% ενώ σε όλες τις ηλικίες μειώνει 12 με 17 φορές την πιθανότητα μόλυνσης. Η επιστήμη μας δείχνει το δρόμο να προστατευθούμε και η ανθρωπότητα οφείλει να περιβάλλει τους επιστήμονες με σεβασμό και με ευγνωμοσύνη. Κάθε άλλη συμπεριφορά απάδει απ' αυτή τη λογική, απάδει απ' αυτό που πρέπει να κάνουμε», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, τόνισε πως «στη φάση, που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ