Παγκόσμια αποσταθεροποίηση από μια έξοδο της Ελλάδας

Παγκόσμια αποσταθεροποίηση από μια έξοδο της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποιεί ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, κ. Νταλάρα ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί εσφαλμένη τη σκέψη ότι μια έξοδος της Ελλάδας δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και για τις χώρες του νότου και εκτιμά ότι θα υπήρχε αποσταθεροποίηση στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Καλεί ακόμη τις ευρωπαϊκές αρχές να αποσαφηνίσουν τις διαστάσεις του προβλήματος και να κατευθυνθούν προς μια στοχευμένη παρέμβαση. Συστήνει επίσης στην ευρωζώνη να κατευθυνθεί προς μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, ώστε να μην σκοτώσει την ανάπτυξη ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιμονή που επιδεικνύεται για τη μείωση των ελλειμμάτων βραχυπρόθεσμα, σημειώνοντας πως ο στόχος θα έπρεπε να είναι η βιωσιμότητα του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα.

«Η πρώτη επιλογή απειλεί να τορπιλίσει την αξιοπιστία της δεύτερης... και σε αυτήν τη φάση, θα ήταν περισσότερο προσήκον να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής εξυγίανσης για να δοθεί περιθώριο στην ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM