Παπαδημούλης: Οι Δεξιοί θέλουν ευρωζώνη που να βολεύει τους ισχυρούς

Παπαδημούλης: Οι Δεξιοί θέλουν ευρωζώνη που να βολεύει τους ισχυρούς Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

 «Οι αριθμοί και τα στοιχεία δείχνουν ότι το ισχύον πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Γιατί έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες, κοινωνικές και περιφερειακές, γιατί η οικονομία της Ευρωζώνης τα πηγαίνει πολύ χειρότερα από την οικονομία των ΗΠΑ, γιατί η ανεργία και η φτώχεια έχουν αυξηθεί, γιατί το χρέος των 15 από τα 19 κράτη της Ευρωζώνης είναι πάνω από τις προβλέψεις των Συνθηκών - και αυξήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και τέλος, επειδή οι επενδύσεις είναι κάτω», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με την Έκθεση επανεξέτασης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΟΝΕ.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για την ανάγκη αλλαγών που τις εμποδίζει η Δεξιά. «Άρα χρειάζονται αλλαγές. Και αυτές τις αλλαγές δεν τις προτείνει η έκθεση Μπερέζ. Στον τομέα της φορολογίας, των επενδύσεων, στον τομέα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, στη στρεβλή αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης... Όχι γιατί η εισηγήτρια δεν τις ήθελε ή δεν τις πρότεινε αρχικά, έστω και ανεπαρκώς, αλλά γιατί αποδέχθηκε, σε έναν κακό συμβιβασμό, τις πιέσεις της ευρωπαϊκής δεξιάς, που θέλει μια Ευρωζώνη α λα καρτ: να βολεύει μόνο τους πλούσιους και τους ισχυρούς», τόνισε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ