Παρασκευόπουλος: Απίστευτα ψεύδη ότι ο νόμος μου βγάζει έξω αδίστακτους ληστές

Παρασκευόπουλος: Απίστευτα ψεύδη ότι ο νόμος μου βγάζει έξω αδίστακτους ληστές Facebook Twitter
5

Συκοφαντίες, ψεύδη και μεθόδευση πολιτικών σκοπιμοτήτων και κοινωνικού εκφασισμού καταλογίζει με γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε όσους τον επικρίνουν ότι με τον δικό του νόμο αποφυλακίστηκαν επικίνδυνοι εγκληματίες.

«Όπως φαίνεται οι συκοφαντίες για τον λεγόμενο "νόμο Παρασκευόπουλου" θα συνεχίζονται, μέχρι να νιώσουν την ελάχιστη ντροπή ή την απειλή της νομοθεσίας οι συκοφάντες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη γραπτή του ανακοίνωση με τίτλο «Ο "νόμος Παρασκευόπουλου" και η ασυδοσία των συκοφαντών».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, σημειώνει πως «το ακραίο φαινόμενο, που οι αγγλικές λέξεις bullying και fake news είναι ανεπαρκείς για να το περιγράψουν, διαρκεί, παρά τις τεκμηριωμένες διαψεύσεις και έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις».

Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο κρούσμα, όπως λέει, «παρά τα ψεύδη, ότι "τρεις από τους επτά αδίστακτους ληστές είχαν πρόσφατα αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου", στην πραγματικότητα μόνο ένας από τους δράστες είχε φυλακιστεί με ποινή 4 μηνών για απόπειρα κλοπής και η ποινή του είχε μετατραπεί σε χρηματική». Το ψεύδος είναι πλήρες και αισχρό, συμπληρώνει.

Επίσης, υπενθυμίζει πως «από το 2005, που έχουμε αλληλοδιάδοχους αποσυμφορητικούς νόμους, όλοι (πλην ισοβιτών) οι κρατούμενοι απολύονται με βάση τις διατάξεις τους». Προσθέτει πως ο αριθμός των κρατουμένων που ετησίως απολύονται υπερβαίνει τα 5.000 άτομα και επισημαίνει πως «στη χώρα μας δεν έχουμε στατιστική για την εγκληματική υποτροπή». Από στοιχεία άλλων χωρών προκύπτει ότι αυτή είναι πολύ υψηλή, φθάνοντας το 60%, σημειώνει.

Επιπλέον, παρατηρεί πως ο νόμος 4322/2015, όντως, προέβλεψε συγκριτικά ταχύτερη απόλυση για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων, ωστόσο τονίζει πως έτσι κι αλλιώς, πλην ελαχίστων, οι κρατούμενοι θα απολύονταν με τις κοινές ρυθμίσεις περί απολύσεων (πλην ισοβιτών). Η παρατήρηση έχει δείξει σε άλλες χώρες ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της φυλάκισης οδηγεί σε αύξηση του ποσοστών εγκληματικής υποτροπής, υποστηρίζει και αναφέρει πως η αποσυμφόρηση που επήλθε με το ν. 4322/2015, απέτρεψε τα ακραία φαινόμενα συνωστισμού.

«Αυτά, όπως είναι φανερό, όχι μόνο έπλητταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων (το ενδιαφέρον των συκοφαντών γι' αυτά είναι μηδενικό), αλλά δημιουργούσαν συνθήκες εκβαρβαρισμού και αγριότητας, που μετά την αποφυλάκιση έσπρωχναν στο έγκλημα, επισημαίνει και προσθέτει πως η αποσυμφόρηση έσωσε τη χώρα μας από το όνειδος και τις βαριές δαπάνες, λόγω καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, εξαιτίας των συνθηκών στις φυλακές.

Τέλος, επισημαίνει πως κατά τις καταγραφές της Αστυνομίας η βαριά εγκληματικότητα στα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ και υπογραμμίζει συμπερασματικά πως «είναι φανερό, με βάση τα παραπάνω, ότι όποιος επιλέγει να προβάλλει ορισμένα εγκλήματα από τα δυστυχώς πολλά που τελούνται μετά την αποφυλάκιση, σαν δήθεν έργα ενός νόμου, θέλει λίγους ανθρώπους στιγματισμένους με ψεύδη και την καλλιέργεια του φόβου στους υπόλοιπους». Μεθοδεύει πολιτικές σκοπιμότητες και τον κοινωνικό εκφασισμό, συμπληρώνει.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ