Περιοδεία ξεκινά ο Κ. Μητσοτάκης-Σε εκλογική ετοιμότητα η Ν.Δ.

Περιοδεία ξεκινά ο Κ. Μητσοτάκης-Σε εκλογική ετοιμότητα η Ν.Δ. Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, αφού, όπως ανέφερε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη, «η στιγμή μας θα έλθει σύντομα».

 

Η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι «δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα». Οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την αναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα σήμαινε εκλογές και τέταρτο μνημόνιο», έβαλε και επισήμως το θέμα των εκλογών στο τραπέζι.

 

Με το πρόγραμμα των περιοδειών του, ο κ. Μητσοτάκης ενισχύει την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες και, όπως δήλωσε, δίνει πάντα «έμφαση στην οικονομία, όπου ο βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να εξατομικεύσει τις προτάσεις, εξηγώντας τί σημαίνει για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση το πρόγραμμά της».

 

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη της 'Αρτας, όπου θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ 'Αρτας, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Du Lac» στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη υπήρχε αρχικά προγραμματισμένη περιοδεία στη Θράκη. Η περιοδεία τελικώς αναβλήθηκε καθώς, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της Πειραιώς, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρότι γνώριζε για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να περιοδεύσει στην περιοχή τις ίδιες ημερομηνίες».

 

Εκτός από την κριτική για τα οικονομικά ζητήματα, από την 'Αρτα ο πρόεδρος τη ΝΔ θα απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και θα απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική κυβέρνηση, η οποία με τις εθνικιστικές θέσεις της επιχειρεί να ανοίξει όλα τα ελληνοαλβανικά θέματα.

 

Είναι μία προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να επαναπροσεγγίσει ένα εκλογικό κοινό με έντονες εθνικές αναφορές, που η Πειραιώς θεωρεί ότι έχει απομακρυνθεί από τη ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, στις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη υπάρχουν όλο και πιο συχνά φράσεις όπως «νέος πατριωτισμός», καθώς και συνεχείς αναφορές σε ένα «εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», επισημάνσεις για συμφέροντα και στρατηγική του έθνους, που πρέπει να υπερβαίνουν κομματικές διακρίσεις. Στο ίδιο πάντα πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, όπως και η ανάθεση του τομέα 'Αμυνας του κόμματος στον αντιπρόεδρο 'Αδωνι Γεωργιάδη.  

 

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, η βασική πηγή ανησυχίας την οποία ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι η Τουρκία, η οποία «ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είναι απρόβλεπτη». Κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος Ερντογάν με τις συνεχείς δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητεί μονομερώς το διεθνές συμβατικό θεμέλιο της ισορροπίας στην περιοχή μας, καθώς και των διμερών σχέσεων. «Και οι απαράδεκτες αυτές τοποθετήσεις προκαλούν σοβαρό προβληματισμό και προσθέτουν ακόμα μια εστία ανησυχίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή», σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς. Επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, πέραν της παταγώδους αποτυχίας της στον οικονομικό τομέα, προκαλεί μια γενικότερη ανησυχία στους πολίτες αναφορικά με το διεθνή ρόλο της χώρας».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ