Politico: «Στο μικροσκόπιο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς» - Διαψεύδει ο εκπρόσωπός του

Politico: «Υπό έλεγκο» και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatar Gate Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

«Στο μικροσκόπιο» είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς με φόντο το Qatargate, σύμφωνα με το Politico. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του αξιωματούχου διαψεύδει τους ισχυρισμούς.

«Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν "διερεύνηση" του Μαργαρίτη Σχοινά. Χαμένοι στη μετάφραση», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο σύμβουλος επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Politico, μιλώντας στη μεσημεριανή ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρέστη στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής.

«Ο Σχοινάς έχει επικριθεί από ευρωβουλευτές για τα tweets του σχετικά με το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για τη "σημαντική και απτή πρόοδο στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις", ζητώντας να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές», σημειώνει το Politico. 

Παράλληλα, ο αξιωματούχος είχε κεντρική συμμετοχή στην απόφαση της Κομισιόν να εισηγηθεί την άρση των απαιτήσεων για την έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την εισήγηση, θα καταργούνταν η βίζα για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Η ψηφοφορία επί του σχεδίου επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο κοινοβουλευτικές πηγές δήλωσαν στο Politico ότι η ψηφοφορία πιθανότατα δε θα πραγματοποιηθεί. 

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε την παρουσία του Σχοινά στην εκδήλωση της έναρξης του Μουντιάλ στο Κατάρ. 

«Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ «αντανακλά ακριβώς τις εκθέσεις της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ