Ρουσόπουλος: Οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων οι πυρκαγιές του 2007

Ρουσόπουλος: Οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων οι πυρκαγιές του 2007 Facebook Twitter
Ο Κώστας Καραμανλής και οΘοδωρής Ρουσόπουλος στη Βουλή το 2007 (/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ)
2

Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού από το 2000-2009 Θοδωρής Ρουσόπουλος.


Ο εκπρόσωπος Τύπου αρχικά της ΝΔ και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα γεγονότα της εποχής Καραμανλή και αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών του 2007, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο, για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο ,υποστηρίζοντας αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.


Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή ,ερωτηθείς αν ήλθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη στο Οικονομικό Φόρουμ για «φούσκωμα» του ελλείμματος την πενταετία 2004-2009, απαντά διπλωματικά λέγοντας: «Αναρωτηθείτε πόσο και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ».
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει, επίσης, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, την ανησυχία του γύρω από τα εθνικά θέματα, δανειζόμενος τη ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι «η περιοχή μας παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει» και υποστηρίζει ότι «ένα τυχόν θερμό επεισόδιο μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».

 Tα αποσπάσματα της συνέντευξης:

- Πρόσφατα παραβρεθήκατε σε παρουσίαση βιβλίου για τις πυρκαγιές του 2007. Ως πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης περιόδου και ενώ έχει περάσει μία δεκαετία, πιστεύετε ότι οι πυρκαγιές του 2007 ήταν μέρος οργανωμένου σχεδίου;

 Όποιος διαβάσει συγκεντρωμένα, στο βιβλίο των δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2007 θα βγάλει αβίαστα συμπεράσματα. Κάθε μέρα είχαμε 200 μέτωπα πυρκαγιάς με εστίες πολύ κοντινές μεταξύ τους κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός μπορεί να αποκληθεί. Ξεκάθαρη ήταν και η δήλωση του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Γιλμάζ, για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παραδοχή και μάλιστα σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού. Ένα άλλο σημείο αφορά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου. Υπάρχουν άβολες αλήθειες και βολικά ψέματα. Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν τη διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή.

 - Σε ομιλία του στους Δελφούς στο Οικονομικό Φόρουμ, ο Κώστας Σημίτης κατηγόρησε ευθέως τον Κώστα Καραμανλή και τη διακυβέρνησή του για το «φούσκωμα» του ελλείμματος. Μήπως ήλθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός;
Αναρωτηθείτε, κυρία Αδηλίνη, πόσο και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ. Κανέναν άλλον εκτός από μια ελίτ η οποία δεν είδε -μάλλον γιατί έτσι τη βόλευε- τη φούσκα του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη, δεν είδε τα πραγματικά και όχι φτιαχτά σκάνδαλα που οδήγησαν στενούς του συνεργάτες στη φυλακή, δεν είδε το γιγάντωμα της διαπλοκής με εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους, δεν είδε την ψοφοδεή στάση έναντι κόμματος και συνδικαλιστών, όταν έπρεπε να υπάρξει τομή στο ασφαλιστικό σύστημα και να μην σκάσει στα χέρια των ασφαλισμένων, και δεν είδε τη μετάθεση υποχρεώσεων στην επόμενη κυβέρνηση. Είναι η ίδια ελίτ που δεν είδε την -πρωτοφανή για μια δημοκρατία- διαδοχή με βασιλικούς όρους δαχτυλιδιού στον επόμενο αρχηγό Γιώργο Παπανδρέου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω κάτι.


- Σας ανησυχεί η κινητικότητα γύρω από τα εθνικά θέματα; Συμμερίζεστε το φόβο που εξέφρασε πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης;

Δεν είμαστε Ελβετία, δυστυχώς και ευτυχώς... Η περιοχή μας, όπως είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει. Με ανησυχεί η εκτός πλέον εγκοσμίων και πολιτικών θεσμών συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος ανεξέλεγκτα οδεύει στο δικό του παράδεισο τής απόλυτης εξουσίας δημιουργώντας γύρω του κολάσεις. Μια μεγάλη χώρα όπως η Τουρκία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα ούτε με επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Ναι είναι ανησυχητική αυτή η κινητικότητα. Ελπίζω να μειωθεί μετά την εκλογική αναμέτρηση για το νέο τουρκικό Σύνταγμα.


- Ένα τυχόν θερμό επεισόδιο μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις;
Σίγουρα ναι. Το απεύχομαι φυσικά. Η εναλλαγή κυβερνήσεων στην Ελλάδα πρέπει να γίνεται με δική μας επιλογή και όχι υπό την ασφυκτική πίεση τέτοιων εξελίξεων.


- Πώς σχολιάζετε την επίθεση των Τούρκων στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Μετά από όσα είπαν για την σύγχρονη Ολλανδία και Γερμανία τίποτε δεν με ξαφνιάζει.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η πιο αποτυχημενη κυβερνηση (μεχρι να βγουν τα τζιμανια που μας κυβερνανε τωρα) εβρισκε παντα κρυμμενους υπαιτιους για να καλυψει την ανικανοτητα της.Μια οι Τουρκοι, μια οι απειλες κατα της ζωης του Καραμανλη...Κατακαημενε Ελληνα μια ζωη σανο σε ταιζουν και το τρως