Σακελλαροπούλου: «Η διαπόμπευση του πρύτανη είναι μορφή ολοκληρωτισμού»

Σακελλαροπούλου: «Η διαπόμπευση του πρύτανη είναι μορφή ολοκληρωτισμού» Facebook Twitter
0

«Η επίθεση στον Πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με ανάρτηση στο Τwitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι η επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη «προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Παράλληλα, τονίζει ότι «η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας» και επισημαίνει ότι «το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος βίας και ανομίας, αλλά ασφάλειας και ελευθερίας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα οι άγνωστοι δράστες των αδικημάτων που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επικηρύχθηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η επίθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα ενώ την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι κουκουλοφόροι δράστες της επίθεσης είχαν αποτρόπαια συμπεριφορά απέναντι στον πρύτανη τον οποίο φωτογράφησαν έχοντας κρεμάσει στο λαιμό του ταμπέλα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η σοκαριστική φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες του χώρου των δραστών και αργότερα σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης. 

«Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δήλωσή του σχετικά με τον προπηλακισμό του πρύτανη, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να χαρακτηρίζει αποτρόπαια την εικόνα που κυκλοφόρησε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ