«Σπαρτιάτες»: Η Βουλή θα αποφασίσει για τους 11 - Εστάλη το εισαγγελικό έγγραφο

«Σπαρτιάτες»: Στη Βουλή βουλευτές στον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι - Η αναφορά στο κόμμα Κασιδιάρη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στη Βουλή μεταφέρθηκε το θέμα της έρευνας που αφορά βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Υπενθυμίζεται πως 11 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» μετά από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» κλήθηκαν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για εξηγήσεις καθώς το εισαγγελικό έγγραφο ερευνά πιθανή εμπλοκή τους με το κόμμα Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο είναι ύποπτοι ότι «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Συγκεκριμένα, λοιπόν, την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να αποφανθεί η Βουλή, ως προς τη χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας, για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι οι: 1. Αθανασίου Χαλκιά, 2. Χαράλαμπου Καστιβαρδά, 3. Γεωργίου Μανούσου, 4. Αλέξανδρου Ζερβέα, 5. Ιωάννη Δημητροκάλλη, 6. Διονυσίου Βαλτογιάννη, 7. Γεωργίου Ασπιώτη, 8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, 9. Ιωάννη Κόντη, 10. Πέτρου Δημητριάδη και 11. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Την απόφαση για τη χορήγηση της άδειας ή μη, προκειμένου οι «11» να καταθέσουν ως ύποπτοι, θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, την μεθεπόμενη εβδομάδα, με βάση την εισήγηση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τι αναφέρει το έγγραφο για τους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, που εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Πολιτική / Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση αφορά φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που καταλογίστηκαν για μια βίλα στην Εκάλη, ιδιοκτησία της οποίας συνδέθηκε με offshore εταιρεία, όπου, όπως διαπιστώθηκε, κύριοι μέτοχοι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του
LIFO NEWSROOM
Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

LiFO politics / Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπει τα κόμματα που ψήφιζε, κατευθύνεται σε μία «γκρίζα ζώνη» και περιμένει, λέει στη Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ