Στη Βιέννη σήμερα ο Πρωθυπουργός

Στη Βιέννη σήμερα ο Πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν μετά από πρόταση του τελευταίου, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε..

Ο καγκελάριος της Αυστρίας σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα εξέφρασε την εκτίμηση ότι εκείνοι που ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει εξοικονομήσεις η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισήμανε ο κ. Φάιμαν απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα».

Υποστήριξε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  πως ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες «καλές προσεγγίσεις», όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που, όπως είπε, μπορεί να μην αρκούν, αλλά αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Το κόμμα του Φάιμαν είναι βασικός εταίρος στην κυβέρνηση της Αυστρίας και πιέζεται από τα συνδικάτα που τον στηρίζουν να υποστηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ