Τα πέντε σημεία δράσης που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Τα πέντε σημεία δράσης που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ANDREA BONETTI
1

Σε άμεση εφαρμογή μπαίνουν τα πέντε σημεία δράσης, στα οποία κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο μετά την πολύωρη συνεδρίαση του, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος τέθηκαν οι αδυναμίες και οι παθογένειες από την πλευρά της Πολιτείας - όλα τα προηγούμενα χρόνια - και οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν στον οικιστικό ιστό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπό το πρίσμα αυτό «με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος δημιουργείται εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης οικιστικών στρεβλώσεων».

Αρχικά θα καταγραφούν όλα τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, και ακολούθως θα σχεδιαστεί ακόμα και από την αρχή - όπου κριθεί αναγκαίο - ο τρόπος δόμησης, ώστε να μην ξαναβιώσει η χώρα ανάλογες τραγωδίες όπως αυτή στο Μάτι, εξηγούσαν.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκε και ο τρόπος λειτουργίας της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό της, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και την ευρωπαϊκή εμπειρία, ώστε τα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται και επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να επεκταθούν άμεσα και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, οι μεικτές περιπολίες (αστυνομία, πυροσβεστική, στρατός) οι οποίες λειτουργούν ήδη στο Μάτι και φαίνεται να αποδίδουν.

Επίσης, αποφασίστηκε «η τάχιστη υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης τα οποία ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ώστε να ωφεληθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς να απαιτούνται δεκάδες δικαιολογητικά για τους δικαιούχους».

Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρξει σαφές σχέδιο αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό που σύστησε η κυβέρνηση στην ΤτΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην εκπόνηση σχεδίου, ώστε μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν και στις οικιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή.

«Τίποτα δεν θα χτιστεί όπως ήταν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε σύγκρουση» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM