Ταμείο Φτώχειας προτείνει η Κομισιόν

Ταμείο Φτώχειας προτείνει η Κομισιόν Facebook Twitter
2

Με τους αριθμούς να λένε τη σκληρή αλήθεια αφού τα στοιχεία αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση στους κόλπους της Ε.Ε., η Κομισιόν προτείνει τώρα τη σύσταση Ευρωπαϊκού Ταμείου το οποίο θα χρηματοδοτεί την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα άτομα που ζουν κάτω από σοβαρές υλικές στερήσεις. Και οι αριθμοί των ανθρώπων αυτών ξεπερνούν πλέον τους πληθυσμούς μεγάλων κρατών της Ε.Ε. αφού περίπου 40 εκατομμύρια υποφέρουν από σοβαρές υλικές στερήσεις ενώ 116 εκατομμύρια  ζουν στα όρια της φτώχειας.

Το μερίδιο του πληθυσμού της Ένωσης που αδυνατεί οικονομικά να εξασφαλίσει ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι ήταν το 2010 43 εκατομμύρια άνθρωποι και βέβαια αναμένεται ο αριθμός αυτός να έχει ανεβεί δραματικά κάτω από την πίεση των προγραμμάτων λιτότητας.

Κάτι αντίστοιχο υπολογίζεται ότι συμβαίνει και με τους άστεγους που το 2009/2010 ήταν ήδη 4,1 εκατομμύρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM