Θεοδωράκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πώληση όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία

Θεοδωράκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πώληση όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Για το θέμα της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τις ευθύνες του υπουργείου Άμυνας, το οποίο θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, τοποθετήθηκε με δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει: «Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό».

«Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική» επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλοντας ευθέως την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη, η πώληση όπλων που θα χρησιμοποιηθούν σε πολέμους εναντίον αμάχων συνιστά απεχθή ενέργεια.

«Αποτελούν σήμερα (σσ. εννοεί τις οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων) την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι' αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες» κλείνει η δήλωση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα θα διεξαχθεί η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Η συζήτηση αναμένεται θυελλώδης έπειτα από σειρά αποκαλύψεων για το θέμα.

Θεοδωράκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πώληση όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια