«Πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε να παλινδρομούμε μπροστά - πίσω, μπροστά – πίσω, ο κ. Τσίπρας θα γίνει ο πρωθυπουργός των δύο μνημονίων. Ή θα πάει άρον άρον σε εκλογές για να παραδώσει την καυτή πατάτα στον επόμενο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην «Βραδυνή της Κυριακής» και τον Φάνη Καραμπατσάκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση η οποία έχει βασικό θέμα τα εργασιακά αλλά και τη νέα υπουργού που ηγείται πλέον των διαπραγματεύσεων τόνισε: «Να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση. Ούτε έκανε, ούτε θα κάνει. Μεταφράζει και υπογράφει. Απλώς για να έχουν συσπειρωμένο τα κομματικό στράτευμα έχουν πάρει την άδεια από τους θεσμούς να κάνουν πως αντιστέκονται και όταν τελειώσει ο χρόνος, θα υπογράψουν. Όσο για το αν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα η νέα υπουργός... μιλάει το βιογραφικό της. Ούτε ένα ευρώ δεν έχει βγάλει εκτός κόμματος».
Σχετικά με το αν μετεκλογικά θα στήριζε μια κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε μόνο κυβέρνηση αλλά να αλλάξουμε και διακυβέρνηση. «Να μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος. Στο κομματικό κράτος, τη διαφθορά και στην αναξιοκρατία. Το Ποτάμι έχει έτοιμο τον μικρό κατάλογο με τις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας. Και επί αυτού θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΔΗΜΑΡ. Το μοίρασμα των κομματικών θέσεων, 4-2-1 και όλα τα γνωστά, δεν είναι στο δικό μας πλάνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για την αποκάλυψη του κ. Δαβαράκη ότι ο κ. Παππάς του έδινε κάθε μήνα 1500€ «μαύρα» για να προβάλει τις θέσεις του ανέφερε: «Κανείς δεν αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Άρη Δαβαράκη. Και γιατί να πει ψέματα; Τον εαυτό του κατηγόρησε ο άνθρωπος κάνοντας την αυτοκριτική του. Γι' αυτό ο Γιώργος Μαυρωτάς ζήτησε εξηγήσεις από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα οικονομικά των κομμάτων. Αλλά εκείνος είπε δεν γνωρίζω, δεν απαντώ. Όμως 1.500 ευρώ κάθε μήνα επί περισσότερο από δύο χρόνια είναι ένα ποσό γύρω στα 40.000€. Και βέβαια δεν θα ήταν το μόνο σάιτ που χρηματοδοτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δεκάδες ανάλογα που βγήκαν ξαφνικά και υποστήριξαν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Που βρέθηκαν λοιπόν τόσα λεφτά; Και κυρίως με ποιο αντάλλαγμα;».
Ερωτώμενος αν στην περίπτωση της αποπομπής του κ. Φίλη πιστεύει ότι υπήρξε παρέμβαση της εκκλησίας, στην οποία ενέδωσε ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό είναι σαφές και επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για χωρισμό κράτους – εκκλησίας. «Δεν μπορεί το κράτος να διορίζει μητροπολίτες και δεν μπορεί η εκκλησία να διορίζει υπουργούς» ανέφερε.
Τέλος, μιλώντας για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα τόνισε ότι η επίσκεψη Ομπάμα είναι ένα θετικό γεγονός για την Ελλάδα. «Ελπίζω να αξιοποίησε την ευκαιρία η κυβέρνηση και να συζήτησε μαζί του ειλικρινά και πειστικά για το χρέος, το προσφυγικό, το Κυπριακό. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να τον κρατήσουμε σύμμαχο γιατί μπορεί να λήγει η θητεία του ως πρόεδρος, ο ρόλος του όμως στην παγκόσμια σκηνή θα παραμείνει ισχυρός» τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια σχολιάζοντας την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο ενικό ανέφερε:« Δεν με ενόχλησε τόσο ο ενικός όσο η αίσθηση που εξέπεμπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν ήταν παρών στις συναντήσεις. Έτρεχε πιθανόν κάπου αλλού το μυαλό του, αλλά δεν είναι ο Ομπάμα μία αγγαρεία. Παρότι φεύγει, είναι ο ηγέτης ενός σύγχρονου πολιτικού ρεύματος».
σχόλια