Θεοδωράκης: Χωρίς μεγάλες τομές η χώρα θα ξανακυλήσει σε μνημόνια

Θεοδωράκης: Χωρίς μεγάλες τομές η χώρα θα ξανακυλήσει σε μνημόνια Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
0

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση και ένα νέο οδικό χάρτη. Αν η χώρα δεν κάνει μεγάλες τομές στη γραφειοκρατία, στα θέματα της διοίκησης, θα ξανακυλήσει στα μνημόνια κι αυτή τη φορά θα κυλήσουμε χωρίς δανεικά» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι, τόσο το Ποτάμι, όσο και το Κίνημα Αλλαγής έχουν βάλει τις προϋποθέσεις «για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιλαμβάνει το Σύνταγμα και τομές που η χώρα πρέπει να κάνει αν θέλει να βαδίσει έξω από τα μνημόνια».

Μιλώντας για την έξοδο στις αγορές ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτός που βγάζει τη χώρα στις αγορές δεν είναι ο κ. Τσίπρας είναι ο Έλληνας πολίτης» που με τις θυσίες του δημιούργησε το πλεόνασμα.

«Πληρώσαμε πάρα πολλά χρήματα το '15 από τις ανοησίες κάποιων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τα μπρος πίσω" επεσήμανε και πρόσθεσε πως η χώρα έχει ανάγκη να βγει στις αγορές με επιτρεπτά για τους Έλληνες επιτόκια, τα οποία όμως «θα καθοριστούν από την αίσθηση που θα έχει η ελεύθερη οικονομία για την αξιοπιστία της χώρας».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να την ολοκληρώσει στον χρόνο που πρέπει.

Σχετικά με το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι στο Κίνημα Αλλαγής, μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις σε κάποια θέματα.

Χαρακτήρισε θετική τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ υπογράμμισε ότι το Ποτάμι βγήκε από την πρώτη στιγμή και τοποθετήθηκε, καθώς δεν παίζει με αυτά τα κοινωνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή «οι λίγοι βουλευτές του Κεντρώου χώρου που το σκέφτονται αρνητικά, τελικά θα τολμήσουν και θα πάνε με την πρόοδο και όχι με τη συντήρηση σε αυτό το θέμα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ