Θεοδωράκης: Μόνο κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας θα φέρει αποτέλεσμα

Θεοδωράκης: Μόνο κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας θα φέρει αποτέλεσμα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

«Μόνο μια κυβέρνηση που να ξεπερνάει τα κομματικά περιβάλλοντα, μια κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας είναι εκείνη που θα φέρει αποτέλεσμα και θα συμβάλει ώστε να μην χαραμίσει την ευκαιρία που του δόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με το να γίνει απλά ένας ακόμα πρωθυπουργός συνιστωσών” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

«Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας την χάνει γιατί έχει το αυτί του στις συνιστώσες».

 «Στο ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι η κόλαση της δραχμής», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας , στην εκπομπή «στον ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού Star.

 « Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο . Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», είπε επίσης κ. Θεοδωράκης ενώ τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων.

Ερωτώμενος για το αν θα δεχόταν να μπει σε αυτή την κυβέρνηση απάντησε αρνητικά γιατί όπως είπε «όταν μπαίνεις σ ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του».

«Το μεγάλο ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση, όμως, δείχνει να έχει μια αλλεργία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις μεταρρυθμίσεις. Ακόμα και αν οι εταίροι μας έδιναν το ‘’οκ’’ για αυξήσεις στους μισθούς το πρόβλημα δεν θα λυνόταν. Καμία αξία τα παζάρια χωρίς μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.


Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: «Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το Ποτάμι γιατί δεν έχουμε παρελθόν. Μας ρίχνουν ρετσινιά γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ξεκάθαρο πολιτικό μας λόγο. Το ‘’τρόικα εσωτερικό’΄’ είναι δημιούργημα εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν μπορούν να πουν κάτι άλλο. Είναι ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα».

Οταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης,αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη τηυς Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απάντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

Επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του κόμματός του με τα media σημείωσε: «Το είπα και στην Βουλή, παρουσία του κ. Τσίπρα, το αμαρτωλό τρίγωνο Media- πολιτική- τράπεζες πρέπει να σπάσει. Προκαλώ και τώρα την κυβέρνηση να φέρει μια ρύθμιση. Αλλά δεν θα το κάνει. Δεν είμαστε δημιούργημα των ΜΜΕ. Υπάρχει μια υποπροβολή για το Ποτάμι. Μας προβάλουν πολύ λιγότερο απ’ όσο δικαιούμαστε»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με την λάσπη που έριξε στον Καμμένο, έγινε τίποτα;Η απόλυτη πολιτική σαλάτα, του ευρώ πάση θυσία χωρίς μνημόνιο και των συντάξεων των 100 ευρώ, και των θέσεων εργασίας των 5 ευρώ για να βρουν όλοι δουλειά. Ο Γιατρός που για απάντηση πήρε τα 99 σημεία, την βρήκε την απάντηση; Γιατί εγώ που τα κοίταξα όχι.Τελικά με την δήλωση του Δήμου ότι το Ποτάμι το χρηματοδοτούν ξένα κέντρα, μάθαμε τι έγινε;
''Υποπροβολη'' διαβαζω και γελαω.Δε νομιζω οτι ο κ.Σουλτς εχει βγει να κανει για αλλο κομμα,σε αλλη χωρα τις δηλωσεις-συστασεις που εχει κανει για το ''ΠΟΤΑΜΙ",για να μην αναφερω τους εδω"αντικειμενικους".Ο κ.Θεοδωρακης εχει προωθηθει οσο λιγοι.Προσωπικα δεν θα παρω.Πολυς ναρκισισμος,πολυ make up,πολυ τιποτα...
Μαζί σου, μέσα και εγώ, αν είχαμε κάτι καλύτερο. Δεν είμαι φαν του Ποταμιού, αλλά για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δοκιμάστηκαν και αποδείχηκαν απίστευτα διεφθαρμένοι, αλλά και ανίκανοι - στην πράξη αυτοί έχουν στήσει όλο το σαθρό οικοδόμημα, που μας οδήγησε στο σήμερα. Η αριστερά, παραδοσιακά παράταξη των ουτοπικών οραμάτων και ιδεών, παράταξη της αντίδρασης, της "αντιπολίτευσης από θέση", αποδείχτηκε από λίγη έως και εξίσου ανίκανη. Επιπλέον, οι εμμονές της με το δημόσιο, καθώς και η αναχρονιστική, ισοπεδωτική και αντιπαραγωγική αντίληψη της περί ισονομίας, δικαίου και καταμερισμού πόρων στον πληθυσμό, την καθιστά μάλλον ακατάλληλη. Για το ΚΚΕ έχουμε τα προηγούμενα x2, συν έναν απαράδεκτο ιδεολογικό δογματισμό. Ο Καμμένος, μόνο και μόνο που μίλησε για αεροπλανικούς ψεκασμούς αρκεί. Το λάϊτ εθνικιστικό-φασιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο θα έπρεπε να πείσει και τους υπόλοιπους. Η Χρυσά Ωά δεν νομίζω ότι χρήζει ανάλυσης, για ευνόητους λόγους. Για τον Θεοδωράκη τώρα, το μόνο που του έχει (ως τώρα τουλάχιστον) καταλογιστεί είναι η πιθανότητα άμεσης υποστήριξής του από συγκεκριμένα συμφέροντα. Ή και η προώθηση και υπερπροβολή του (για να έρθω και σε αυτά που αναφέρεις) από αυτά τα συμφέροντα. Κάνοντας την σύγκριση εγώ προσωπικά, δεν υπάρχει αμφιβολία για το συγκριτικό πλεονέκτημα του - στην παρούσα τουλάχιστον φάση. Και από αυτή την σύγκριση το "πολύ make up" και το "πολύ τίποτα", βάζοντας τα δίπλα στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ακαταλληλότητα των υπολοίπων, μου φαίνονται ως και αστεία σαν επιχείρημα.