Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών» - «Fake news» απαντά η Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών» - «Fake news» απαντά η Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Eurokinissi
0

Τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το DHA μετέδωσαν πως οι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών από το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του.

Με ανάρτησή του στα social media, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντά σε δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας περί επεισοδίου στον Έβρο, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα τουρκικά ΜΜΕ. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ διατείνονται έχει ξεκινήσει έρευνα έρευνα, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Alibey Ωστόσο, ενώ έχουν «ψηλά» τη συγκεκριμένη είδηση, δεν παρουσιάζουν περισσότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το DHA  μετέδωσε πως δυνάμεις ασφαλείας από ελληνικής πλευράς άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ένα άτομο από την ομάδα των 8 ατόμων τραυματίστηκε σοβαρά. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Uzunkopru, όπου κατέληξε.

Θεοδωρικάκος: «Ας εγκαταλείψει επιτέλους η Τουρκία τα fake news»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter:

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα προχώρησε και η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM