Τρίτη στις 18.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Για το σχέδιο άρσης των μέτρων

Τρίτη στις 18.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Για το σχέδιο άρσης των μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον κορωνοϊό. 

Στο νέο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εδώ και πάνω από έναν μήνα λόγω κορωνοϊού. 

Οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς, με σκοπό να οριστικοποιηθεί ο δρόμος προς την «επόμενη ημέρα», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και αλλαγές στο αρχικό σχέδιο που τέθηκε στο τραπέζι.

Αρκετές ημερομηνίες είναι ανοιχτές, αλλά έχει «κλειδώσει» η έναρξη για επιστροφή στην κανονικότητα στις 4 Μαΐου.

Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασε επιγραμματικά το σχέδιο, αναφέροντας πως μετά τη λήξη των μέτρων θα ξεδιπλώνεται σε στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να αξιολογείται η εξέλιξη της επιδημίας. Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με συγκεκριμένη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM