Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής και αξιών ως λαός

Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής και αξιών ως λαός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

Το «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών επισκέφθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. 

Στο Κέντρο, παιδιά από την Ελλάδα και -τα τελευταία δύο χρόνια, με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης- παιδιά από άλλες χώρες, τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, μετά το σχολείο διαβάζουν, τρώνε μεσημεριανό και κολατσιό και απασχολούνται δημιουργικά. Τον πρωθυπουργό συνόδευσε στην επίσκεψη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.


Πριν ξεκινήσει το γεύμα μαζί με τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι και «η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί», σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια». Προσωπικά, δήλωσε υπερήφανος που ο λαός, όπως είπε, πάλεψε, αναδεικνύοντας πανανθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού. «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες».

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή και την πρωτοβουλία για το «Δημήτρειο» ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό έργο τους, «γι' αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει».

Στο τέλος του γεύματος, ο πρωθυπουργός έδωσε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του έκαναν δώρο μια χειροτεχνία-ομοίωμα ενός δρομέα ο οποίος βρίσκεται σε στάση τερματισμού, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει και να επισημαίνει τον συμβολισμό.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που μέσα στα πολλά προβλήματα επισκέφθηκε το «Δημήτρειο», ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσους προσφέρουν διακονία, τόσο στο Δημήτρειο, όσο και γενικότερα. Σχολιάζοντας τη συνύπαρξη των παιδιών από διαφορετικές χώρες, το ότι τρώνε και παίζουν μαζί, έκανε λόγο για μάθημα που «θέλουμε να αντιγράψουμε κι εμείς οι μεγάλοι από εσάς». Παρότρυνε τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, σε όποιον τόπο και αν πάνε, να θυμούνται την Ελλάδα και «να θυμάστε ότι πρέπει πάντοτε να κάνουμε το καλό στους ανθρώπους, είτε είναι μαύροι, είτε κίτρινοι, είτε λευκοί, είτε έχουν τη μια θρησκεία είτε την άλλη, να αγαπούν τους ανθρώπους όπως αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κύριε Πρωθυπουργέ, μην καπηλεύεσαι την ευαισθησία και το ήθος όσων απλών πολιτών συνέδραμαν τους πρόσφυγες και μην χρησιμοποιείς α΄ πληθυντικό γιατί εσύ δεν περιλαμβάνεσαι σε αυτούς. Επειδή αν ψάξεις, θα δεις ότι το έκαναν γιατί είχαν προσωπικές μνήμες και όχι λόγω μαζικής κουλτούρας. Απόδειξη ότι δεν ήταν όλοι υπέρ της συμπαράστασης (και όχι κατ' ανάγκη επειδή ήταν χρυσαυγίτες αλλά από αδιαφορία). Οι γνωρίζοντες για την προσφυγιά του 1922 καταλαβαίνουν νομίζω τι εννοώ.Και τελικά εσύ ως πρωθυπουργός, δεν έκανες τίποτε σαν κυβέρνηση να παραπέμψεις στην δικαιοσύνη όσους εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά τους πρόσφυγες για να αισχροκερδήσουν.ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ Α' ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ.