Τσίπρας με αφορμή το Πολυτεχνείο: Αγώνας για να μην επιστρέψουμε στον αυταρχισμό και τον απομονωτισμό

Τσίπρας με αφορμή το Πολυτεχνείο: Αγώνας για να μην επιστρέψουμε στον αυταρχισμό και τον απομονωτισμό Facebook Twitter
2

 «Το Πολυτεχνείο αντέχει στον χρόνο. Δεν εκφυλίστηκε. Συγκινεί όλες τις γενιές και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που εκείνα τα χρόνια ήταν αγέννητοι. Κρατούμε το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας Βουλής αφιερωμένη στην «ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία παραμένει ζωντανή και ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τα προβλήματα της κάθε εποχής»,ενώ σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η απαίτηση του ελληνικού λαού για δημοκρατία.

 «Κανείς δεν φανταζόταν λίγους μήνες πριν από την εξέγερση ότι ο ελληνικός λαός θα ερχόταν αντιμέτωπος με το χουντικό καθεστώς. Από τότε, η Ελλάδα διανύει την μακρύτερη περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη νεότερη ιστορία της. Πάρα ταύτα το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει πάντα» δήλωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «στην εποχή τής παγκοσμιοποίησης το περιεχόμενο της δημοκρατία αφορούσε τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί και υποβαθμιστεί».

  Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του έλαβε την εντολή να αποκαταστήσει όσα έχουν πληγεί στην εποχή των μνημονίων. «Η μάχη για τη δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαπραγμάτευση αλλά και με τις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις στο εσωτερικό της χώρας» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μέλημα της κυβέρνησής του, στους τομείς υγείας και εκπαίδευσης. 

 «Πετύχαμε πολλά, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά πλέον έχουμε ορατή την έξοδο» σημείωσε το πρωθυπουργός αναφερόμενος στη β' αξιολόγηση και την απομείωση του χρέους.

 Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι είναι ιστορικό καθήκον «για το λαό μας να αγωνιστεί και τώρα για να μην επιστρέψει ο κόσμος στον απομονωτισμό και στον αυταρχισμό»

 Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα δήλωσε ότι «η χώρα έχει κερδίσει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας στο αγώνα της προσφυγικής κρίσης. Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς. Η Ελλάδας από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής. Από μέρος της κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Και η λύση είναι η ειρήνη και η ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ως χώρα που γέννησε τη δημοκρατία».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το Πολυτεχνειο "συνεβη"πριν απο 43 χρονια.Αρα εκεινοι οι οποιοι το "εζησαν απο κοντα",οι τοτε νεοι,οι οποιοι ευρισκονται εν ζωη ειναι,ακομη,πολλοι.Ειναι οι σημερινοι "εξηνταφευγα".Οι συντριπτικα περισοοτεροι απο αυτους δεν εγιναν ποτε "δημοσια προσωπα".Δεν επιζητησαν ποτέ μερος της "νομης της εξουσιας".Δεν χρησιμοποιησαν το γεγονος αυτο ως μεσο αυτοπροβολης τους και ως εφαλτηριο καρριερας.Στην πλειονοτητα τους,μαλιστα,δεν συζητουν καν για το γεγονος αυτο παρα μονον οταν βρισκονται μεταξυ τους.Διοτι εκεινοι εκαναν,απλα,αυτο το οποιο υπαγορευε η συνειδηση τους ,ο πατριωτισμος τους,οι δημοκρατικες πεποιθησεις τους και ο νεανικος ενθουσιασμος τους.Και μετα "πηγαν σπιτια τους".Οσοι και οπως πηγαν.Διατηρωντας μονον τον τιτλο του "πολιτη".Τον υψιστο τιτλο σε μια Δημοκρατια.Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις διδακτωρ της ψυχολογιας για να αντιληφθει πως αισθανονται και τι σκεπτονται οι ανθρωποι αυτοι σημερα.Ειδικα τετοιες μερες.Ειδικοτερα υπο τις σημερινες εξαιρετικα δυσκολες,και γι'αυτους,συνθηκες.Και ακομη ειδικοτερα μετα απο τετοιου ειδους "ομιλιες" απο ...."αριστερους αγωνιστες"της πολιτικης σκηνης .....Οι ανθρωποι αυτοι μπορει να εχουν κανει λαθη στην ζωη τους.Μπορει να εχουν μετανοιωσει για καποιες αποφασεις τους.Κατι συνηθες.Για ενα πραγμα ομως να ειστε βεβαιοι οτι δεν εχει μετανοιωσει ουτε ενας απο αυτους.Για την συμμετοχη του σε αυτο το οποιο κατεληξε να αποδιδεται μονολεκτικα ως "Πολυτεχνειο".Η οποια συμμετοχη ,για πολλους απο αυτους,ηταν και θα παραμεινει η σημαντικοτερη,η ευγενεστερη,και η πλεον υπερηφανη "στιγμη"της ζωης τους.
Ειλικρινα σε βαρεθηκα.δεν αντεχω ουτε τη πρωτη λεξη καμιας ¨"ομιλιας" σου να ακουω. Εχεις την ικανοτητα οι λεξεις,το περιεχομενο,τα νοηματα,οι ιδεες και γενικα καθε τι που εχει αξια , να ευτελιζεται και να βρωμιζει!!Ωρα να φευγεις "κυριε"....