Live

Ο Τζο Μπάιντεν καλεί τους Αμερικανούς να μην ξεχνούν την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021

Ο Τζο Μπάιντεν καλεί τους Αμερικανούς να μην ξεχνούν την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν/ Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Washington Post, υπογράμμισε τη σημασία της μνήμης γύρω από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, επισημαίνοντας πως αποτελεί συλλογική ευθύνη της χώρας να διατηρήσει ζωντανή την αλήθεια εκείνης της ημέρας.

Το άρθρο κυκλοφόρησε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Κογκρέσου για την τυπική επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι επιχείρησαν να αποτρέψουν τη διαδικασία επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

«Πρέπει να αντλήσουμε σοφία από το γνωμικό που λέει πως κάθε έθνος που ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένο να το επαναλάβει», έγραψε ο Μπάιντεν. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό που ζήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επικύρωσης των εκλογών θα διεξαχθεί αυτή τη φορά ειρηνικά και με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής του ήττας, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ψευδείς θεωρίες σχετικά με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και έχει δεσμευθεί να απονείμει χάρη σε όσους καταδικάστηκαν για αδικήματα που σχετίζονται με την επίθεση.

«Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να ξαναγραφεί – ακόμη και να διαγραφεί – η ιστορία αυτής της ημέρας», σημείωσε ο Μπάιντεν στο άρθρο του. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την αλήθεια να χαθεί. Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου δεν πρέπει να λησμονηθεί ούτε να διαστρεβλωθεί. Είναι καθήκον μας να μεταφέρουμε την πραγματικότητα εκείνης της ημέρας στις επόμενες γενιές, ώστε να διδαχθούν από αυτήν».

Διεθνή
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM