Τσίπρας: Θα έχουμε συμφωνία τον Απρίλιο, αλλά ό,τι κι αν πω σήμερα είναι πρωταπριλιά

Τσίπρας: Θα έχουμε συμφωνία τον Απρίλιο, αλλά ό,τι κι αν πω σήμερα είναι πρωταπριλιά Facebook Twitter
6

Λίγο πριν τις 6.30 αποχώρησε από την Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα έχουμε συμφωνία μέσα στον Απρίλιο απάντησε: «Ναι θα έχουμε, αλλά ότι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ότι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε», είπε με χαλαρή διάθεση.

Η συνεδρίαση της Π.Γ που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και όλα τα μέλη ενημερώθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Όλα πήγαν πολύ καλά είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όχι απλώς καλά, άριστα δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Συμφωνήσαμε σε όλα είπε ο Νίκος Φίλης ενώ με ανακοίνωσή της η ΠΓ δηλώνει ότι στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει την προσπάθεια της διαπραγματευτικής ομάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, κοινωνικά βιώσιμη και ταυτόχρονα συνολική σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους, με βιώσιμα πλεονάσματα που θα δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής σελίδας στην οικονομία και οριστικής εξόδου της χώρας από τη κρίση» .


Προσθέτει ότι «οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης βαραίνουν αποκλειστικά και μόνον, όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι, και δεν σέβονται όσα έχουν οι ίδιοι συμφωνήσει. Δεν υποχωρούμε από τη θέση μας για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και ιδίως από την προσπάθειά μας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».


Σημειώνει επίσης: «Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, στη γραμμή του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού, υιοθετεί όλη την επιχειρηματολογία της πιο σκληρής πλευράς των δανειστών και επιδιώκει την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και, γενικότερα, την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους».


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «η απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας «συμμαχίας των προθύμων», που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, την πτώση της κυβέρνησης και την με κάθε τρόπο παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, θα πέσει στο κενό. Ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και αποδέχθηκαν τη λεηλασία, ούτε παραγνωρίζει ποιοι τώρα αγωνίζονται για την ανόρθωση της χώρας δίνοντας σκληρή μάχη εν μέσω δυσμενών συσχετισμών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Την επόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Πολιτική / Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση αφορά φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που καταλογίστηκαν για μια βίλα στην Εκάλη, ιδιοκτησία της οποίας συνδέθηκε με offshore εταιρεία, όπου, όπως διαπιστώθηκε, κύριοι μέτοχοι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του
LIFO NEWSROOM
Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

LiFO politics / Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπει τα κόμματα που ψήφιζε, κατευθύνεται σε μία «γκρίζα ζώνη» και περιμένει, λέει στη Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Σήμερα είναι πρωταπριλιά. Μετά είναι Πάσχα, δεν γίνεται να κλείνουμε σοβαρές υποθέσεις τότε. Ύστερα είναι καλοκαίρι, πάλι δεν γίνεται μέσα στα μπάνια του λαού. Μετά έρχονται Χριστούγεννα, δεν κάνει. Πότε πραγματικά λειτουργεί αυτή η χώρα;;;
Ακριβώς όπως τα λες. Παλιά δε, όταν "λεφτά υπήρχαν" γίνονταν και τα καθιερωμένα μπάχαλα για να πεισθεί η εκάστοτε κυβέρνηση να σκάσει παραδάκι: την άνοιξη/αρχές καλοκαιριού, με ομήρους (ή και χρήσιμους ηλίθιους) τους τελειόφοιτους μαθητές και τους φοιτητές, και το φθινόπωρο (με αποκορύφωση τον Νοέμβριο) πάλι με τους ίδιους σε ρόλο πρόθυμου θύματος εντέλει. Αιχμή του δόρατος οι "πανεπιστημιακοί" που μετεξελίχθηκαν σε Σύριζα. Κατά τα άλλα κάποιοι βλάκες ψήφισαν το Σύριζα, γιατί ήταν, λέει, το "καινούργιο", με "ηθικό πλεονέκτημα" κλπ.
Κάτι που δεν έγραψα, αλλά νομίζω ότι εννοείται και στο δικό σου σχόλιο και στο δικό μου, είναι πως το "ετήσιο εθνικό χρονοδιάγραμμα"--η "κανονικότητα"--που περιέγραψες Αντώνη ισχύει απολύτως από τα 80s και μετά. Προφανώς, δηλαδή, και δεν ισχύει μόνο τώρα με τον Σύριζα. Ήταν δε ιδιαίτερα χαρακτηριστικό πως "έτσι λειτουργεί η χώρα" την χρυσή πανταετία Καραμανλή, όταν η χώρα ήταν κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο. Η Κρίση λίγο μας τα χάλασε, αλλά μειδιώ όταν ενθυμούμαι πως ο ΓΑΠ, μόλις πήρα τα πρώτα φράγκα σπό το Α' Μνημόνιο, είχε παρακαλέσει τους Ευρωπαίους "τώρα αφήστε μας στην ησυχία μας να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας". Δηλαδή να συνεχίσουμε να ζούμε αυτήν την υπέροχη "κανονικότητα".