Τζήμερος: «Στο υπουργείο Οικογένειας επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη»- Αντιδράσεις για το σεξιστικό σχόλιο εναντίον της Ζαχαράκη

«Στο υπουργείο Οικογένειας επικεφαλής άγαμη και άτεκνη»- Αντιδράσεις για το σχόλιο Τζήμερου κατά Σοφίας Ζαχαράκη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου για το υπουργείο Οικογένειας και την έμμεση αναφορά του στην Σοφία Ζαχαράκη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τη διαγράψει. 

Συγκεκριμένα έγραψε «ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας με επικεφαλής άγαμη και άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η δεύτερη τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

«Στο υπουργείο Οικογένειας επικεφαλής άγαμη και άτεκνη»- Αντιδράσεις για το σχόλιο Τζήμερου κατά Σοφίας Ζαχαράκη Facebook Twitter

Λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το σεξιστικό σχόλιο, ο Θάνος Τζήμερος έσπευσε στη συνέχεια να διορθώσει την ανάρτησή του αφαιρώντας τη φράση για το υπουργείο Οικογένειας.

«Πάντως το ότι ένα κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του την ανατροπή της δημοκρατίας διά των όπλων και την επιβολή δικτατορίας αύξησε τη δύναμή του κατά 45% από το 2019 κανένας δεν το είδε ως άνοδο της ακροαριστεράς. Ούτε το ότι η Αυτής Σουργελότης του ΟΧΙ ξαναμπήκε στη Βουλή. Βούβα περί αυτού, οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Φαίνεται με το καλημέρα, πόσα αυγά είναι διατεθειμένοι να σπάσουν. Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής άγαμη άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» ήταν η αρχική ανάρτηση. 

Νέα ανάρτηση Τζήμερου μετά τη διαγραφή - «Θλιβεροί γαλαζαίοι»

Ο Θάνος Τζήμερος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και για το απαράδεκτο σχόλιο και επειδή το κατέβασε, απάντησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook γράφοντας τα εξής:

«Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους Συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις.

Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Δεν γίνεται αυτό με «περιγραφές συνεργατών». Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις. Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό.

Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό. Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή».

Ποια είναι η Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές και μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία καθώς επίσης για το υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της υφυπουργού Τουρισμού.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM