WSJ: Υπάρχει και η πιθανότητα να μπει στο παιχνίδι ο Πούτιν

WSJ: Υπάρχει και η πιθανότητα να μπει στο παιχνίδι ο Πούτιν Facebook Twitter
4

Για έναν κίνδυνο που προέκυψε τα τελευταία χρόνια με την ουκρανική κρίση και μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ευρωζώνης με την Ελλάδα, κάνει λόγο η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η απάντηση στο πόσο μακριά θα μπορούσαν να  φτάσουν οι ευρωπαίοι απέναντι στις απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι σημαντική γιατί υπάρχει μια παράμετρος που μπορεί να επηρεάσει τα γεγονότα.

«Η πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρίσκεται σε κόντρα με τη Δύση λόγω των κυρώσεων για την ουκρανική κρίση, να μπει στο παιχνίδι και να στηρίξει την Ελλάδα, εάν παραγκωνιστεί από τους εταίρους γείτονές της», σημειώνει το άρθρο.

«Πολλοί Έλληνες παραδοσιακά θεωρούν συμμάχους τους Ρώσους, ως χριστιανοί ορθόδοξοι. Ίσως ο κ.Πούτιν -που την Τρίτη προσκάλεσε στη Μόσχα τον Αλέξη Τσίπρα- μπορεί να φέρει πιο κοντά στην τροχιά επιρροής του την Αθήνα . Υπό αυτήν την έννοια, η Ελλάδα είναι ένα αεροπλανοφόρο στην καρδιά της Μεσογείου».

Ένα ακόμη ερώτημα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, «αν όντως ο Τσίπρας θέλει να σπάσει τα δεσμά του πελατειακού κράτους και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Αν το θέλει ίσως απαντηθούν κάποια ελληνικά αιτήματα. Αν όχι, τότε οι Ευρωπαίοι ενδεχομένως να πάρουν το ρίσκο και απομακρύνουν την Ελλάδα».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς, μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτοί πού συμπαθούν την Ρωσία ας σκεφτούν τι θα έκανε ο Πούτιν σε περίπτωση η Ελλάδα δεν θέλει να πληρώσει το χρέος. Δεν θα σας έκοβαν μόνο την ρευστότητα των τραπεζών. Θα γέμιζαν την Ελλάδα βόμβες
Αν "δεν θελει" να πληρωσει το χρεος....Αν καποιος απλως "δεν θελει" να ξεπληρωσει πολυ λογικη θα μου φαινοταν αυτη η κινηση..Το προβλημα αυτη τη στιγμη της χωρας ειναι οτι δεν μπορει.Και δεν μπορει λογω του σαθρου προγραμματος που της επιβαλλαν οι αγαπητοι μας ευρωπαιοι..
Βλέπεις Δον, οι κυβερνήσεις μειοψηφίας μπορεί να μην έχουν δικαίωμα π.χ. να μεταρρυθμίζουν το Δημόσιο***, μπορούν όμως να αλλάζουν την πορεία που επέλεξε η χώρα μετά από πραγματικές θυσίες δεκαετιών (και χάρη στην οποία η νέα γενιά δεν γνώρισε ποτέ πραγματική φτώχεια--εξ ου και η άγνοια κινδύνου που τους χαρακτηρίζει αυτήν τη στιγμή).***(άσχετο αν η κυβέρνηση Σαμαράς δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο--εδώ εξετάζουμε την περιρρέουσα υποκρισία και ανοησία).