Υπέρ του δημοψηφίσματος η πλειοψηφία των Γάλλων

Υπέρ του δημοψηφίσματος η πλειοψηφία των Γάλλων Facebook Twitter
0

Σε ποσοστό 65% οι Γάλλοι, δεν αντιτίθενται στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Ελλάδα και κρίνουν μάλιστα ότι είναι κάτι καλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa όσον αφορά την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται εξάλλου τόσο οι υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, οι οποίοι εγκρίνουν την πρωτοβουλία αυτή σε ποσοστά 66% και 62% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, τα οποία δημοσίευσε η Journal du Dimanche.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν εξάλλου σε ποσοστό 75% ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το δημοψήφισμα αυτό. Από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

Εξάλλου σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων εκτιμά ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.

Την ευθύνη καταλογίζουν στους πιστωτές με μικρή διαφορά οι υποστηρικτές της αριστεράς (50% έναντι 48%), ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM