Ασημένιο μετάλλιο για την Ελένη Κελαϊδίτη στους Μεσογειακούς

Ασημένιο μετάλλιο για την Ελένη Κελαϊδίτη στους Μεσογειακούς Facebook Twitter
0

Η Ελένη Κελαϊδίτη κατέκτησε σήμερα το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες «Ταραγόνα 2018», στην ρυθμική.

Συγκεκριμένα κατέκτησε τη 2η θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού της ρυθμικής και πανηγυρίζοντας το πρώτο μετάλλιο της καριέρας της σε μία σημαντική διεθνή διοργάνωση.

Η 18χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή στον τελικό του σύνθετου, όπου «έκλεψε την παράσταση» με τις σταθερές εκτελέσεις της και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των θεατών στο Ολυμπιακό Κλειστό του Ρέους.

Εμφανώς βελτιωμένη και στα τέσσερα όργανα συγκριτικά με τον προκριματικό, η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα συγκέντρωσε 70,750 βαθμούς (στεφάνι: 17,100 β., μπάλα: 17,950 β., κορύνες: 18,300 β., κορδέλα: 17,400 β.), που της χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και την υψηλότερη βαθμολογία με διαφορά, τόσο στις κορύνες όσο και στην κορδέλα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ιταλίδα Αλεξάντρα Ατζουρτζουκουλέζε με 71,150 βαθμούς στο σύνολο (στεφάνι: 18,400 β., μπάλα: 18,600 β., κορύνες: 17,450 β., κορδέλα: 16,700 β.), ενώ την τριάδα του βάθρου έκλεισε η συμπατριώτισσά της Μιλένα Μπαλντασάρι, η οποία είχε με 70,650 βαθμούς (στεφάνι: 18,500 β., μπάλα: 18,650 β., κορύνες: 16,450 β., κορδέλα: 17,050 β.).

Στον προκριματικό της Παρασκευής (29/06), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καταλάβει την 3η θέση πίσω από τις δύο Ιταλίδες, με 67,850 βαθμούς.

Στον τελικό του σύνθετου ατομικού συμμετείχαν οι δέκα κορυφαίες αθλήτριες του προκριματικού, σε μια διοργάνωση που δεν περιλάμβανε ξεχωριστούς τελικούς οργάνων.

Το μετάλλιο της Ελένης Κελαϊδίτη στους Μεσογειακούς Αγώνες της ισπανικής πόλης είναι το 29ο που πανηγυρίζει συνολικά η ελληνική Γυμναστική στην Ιστορία του θεσμού (8 χρυσά - 9 ασημένια - 12 χάλκινα), αλλά και το τρίτο για το άθλημα της ρυθμικής, έπειτα από το χάλκινο της Ελίνας Ανδριόλα στην Αλμερία το 2005 και το ασημένιο της Βαρβάρας Φίλιου στη Μερσίνη το 2013.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανοί ποδηλάτες πίστας υπέστησαν πολλαπλά κατάγματα μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Αθλητισμός / Γερμανοί ποδηλάτες πίστας υπέστησαν πολλαπλά κατάγματα μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα, καθώς οι ποδηλάτες, ανάμεσά τους οι κάτοχοι μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας 2024, Μπέντζαμιν Μπους και Μπρούνο Κέσλερ, ξεκινούσαν προπόνηση από ξενοδοχείο στην Πάλμα
LIFO NEWSROOM
Μίμης Δομάζος: Στη Μητρόπολη το τελευταίο αντίο στον «Στρατηγό» του Παναθηναϊκού

Αθλητισμός / Μίμης Δομάζος: Στη Μητρόπολη το τελευταίο αντίο στον «Στρατηγό» του Παναθηναϊκού

Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας η σορός του Μίμη Δομάζου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα με εκατοντάδες ανθρώπους να περνούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αρχηγό του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM