Έλενα Παπασταματοπούλου: Η φοιτήτρια Ιατρικής από το Αιτωλικό που κατέκτησε το χάλκινο στο Παρίσι

Έλενα Παπασταματοπούλου: Η φοιτήτρια Ιατρικής από το Αιτωλικό που κατέκτησε το χάλκινο στο Παρίσι Facebook Twitter
Έλενα Παπασταματοπούλου/ Φωτ.: Instagram
0

Η Έλενα Παπασταματοπούλου, μια ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο para taekwondo, χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατακτώντας το χάλκινο στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44).

 Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, η 22χρονη πρωταθλήτρια επικράτησε με εντυπωσιακή απόδοση, νικώντας τη Μεξικανή Βάργκας Φερνάντες με σκορ 36-9, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Έλενα κατάγεται από το Αιτωλικό και ζει στα Ιωάννινα, όπου παράλληλα με την αθλητική της πορεία, φοιτά στο 5ο έτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων. Η ενασχόλησή της με το άθλημα του Τάε Κβον Ντο ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, και σύντομα ξεχώρισε για το ταλέντο και την αποφασιστικότητά της. Μέσα από σκληρή προπόνηση και αφοσίωση, η Έλενα έχει κατακτήσει τίτλους σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αναδεικνύοντας την Ελλάδα στον χάρτη του para taekwondo.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ήταν η πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, ως μέλος της Εθνικής ομάδας, και κατάφερε να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, επιδεικνύοντας το πνεύμα του πρωταθλητή και την επιμονή που τη χαρακτηρίζει.

Έτσι περιέγραψε τον εαυτό της η σπουδαία αθλήτρια πριν από λίγες μέρες και ενόψει του μεγάλου αγώνα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς, για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής μας συνέντευξης: 

«Ονομάζομαι Παπασταματοπουλου Ελένη γεννήθηκα τον Ιούλιο του 2002 με ενα ανατομικό πρόβλημα στο δεξί άνω άκρο. Από μικρή ήμουν αρκετά ζωηρή και υπερκινητική γι’ αυτό και οι γονείς μου με προέτρεψαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Δοκιμάζοντας τότε διάφορες δραστηριότητες όπως κολύμβηση και στίβο. Κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μου το taekwondo περίπου στην ηλικία των 10 ετών. 

Είναι ένα άθλημα που με τράβηξε και έγινε για εμένα τρόπο ζωής το αγαπώ δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς αυτό το άθλημα. Είμαι αθλήτρια του συλλόγου Ζήκος team με προπονητή μου τον κύριο Βασίλη Ζήκο o όποιος είναι δίπλα μου με πιστεύει και με στηρίζει και φυσικά σε συνεργασία με το διατροφολόγο μου και το φυσιοθεραπευτή μου. Μέσα από συνεχείς προπονήσεις όλα αυτά τα χρόνια κατάφερα να φτάσω σε αυτό το υψηλό επίπεδο, παίρνοντας μέρος σε αρκετά τουρνουά και διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχοντας καταφέρει πολλές νίκες και χρυσά μετάλλια και σημειωτέον παίζοντας με αρτιμελείς αθλήτριες εφόσον τότε στην Ελλάδα δεν υπήρχε εθνική ομάδα parataekwondo ούτε ομοσπονδία». 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ