Ελίνα Τζένγκο: Η απονομή του χρυσού και η αποθέωση της νεαρότερης πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο στην απονομή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πριν καν φύγει από το ξενοδοχείο για το στάδιο, οι συναθλητές της Ελίνα Τζένγκο της έλεγαν ότι θα την περιμένει θερμή υποδοχή. Ήταν σίγουροι για την επιτυχία της. Εκείνη τους επιβεβαίωσε, κατακτώντας τον ευρωπαϊκό τίτλο στον ακοντισμό και οι συναθλητές της έστησαν το «πάρτι» που της υποσχέθηκαν. 

Είκοσι χρόνια μετά την Μιρέλα Μανιάνι, η οποία είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ίδιο στάδιο στο Μόναχο, η Ελίνα Τζένγκο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης. Μάλιστα, εκείνη δεν είχε γεννηθεί όταν η Μανιάνι κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο. Ήρθε στον κόσμο λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002. 

Η Τζένγκο δεν έγραψε απλά το όνομά της στο βιβλίο της ιστορίας των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στίβου. Πέτυχε και ένα ρεκόρ. Σε ηλικία 19 ετών και 352 ημερών, έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που κατακτά το ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. 

Έπειτα από αυτή την εκπληκτική εμφάνιση, τα μέλη της ελληνικής αποστολής την περίμεναν στο ξενοδοχείο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή τόσο στην πρωταθλήτρια, όσο και στον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαρίωβ. 

Με τη νίκη της Τζένγκο- χάρη στη βολή της στα 65,81 μέτρα που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ U23- η πρωταθλήτρια του ακοντισμού ανέβασε την Ελλάδα στην τρίτη θέση του πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης, που ολοκληρώνεται σήμερα. 

Με τέσσερα χρυσά και ένα αργυρό, η Ελλάδα είναι πίσω από δύο υπερδυνάμεις του στίβου, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη- δύο φορές- και ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν δεύτερη στο επί κοντώ. 

Η Γερμανία είναι στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων, με 5 χρυσά, 7 αργυρά και 2 χάλκινα. Δεύτερη είναι η Βρετανία, οι αθλητές της οποίας έχουν κατακτήσει στο Μόναχο 5 ευρωπαϊκούς τίτλους, ισάριθμα ασημένια μετάλλια και 8 χάλκινα. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM