Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD Facebook Twitter
Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν - Φωτ.: EPA
0

Ο προπονητής της Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός ότι ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ρώτησε τους συμμετέχοντες σε γκάλοπ αν θα προτιμούσαν περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν συμφώνησε με τον μέσο Γιόσουα Κίμιχ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι το γκάλοπ του γερμανικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD είναι «απολύτως ρατσιστικό» και ότι είναι «τρέλα για έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα να κάνει μια τέτοια ερώτηση».

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία, με το 21% των ερωτηθέντων να απαντά «ναι». «Το σκέφτηκα για λίγο και έχω την αίσθηση ότι πρέπει να ξυπνήσουμε λίγο», δήλωσε ο Νάγκελσμαν στην προπόνηση της ομάδας για το επερχόμενο τουρνουά Euro 2024, που διεξάγεται στη Γερμανία.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω πολέμου, οικονομικών παραγόντων, περιβαλλοντικών καταστροφών, άνθρωποι που απλά θέλουν να τους δεχτούμε», συνέχισε. Ο Νάγκελσμαν είπε επίσης ότι ο Κίμιχ είχε δίκιο όταν είπε ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πώς διαφορετικές πολιτιστικές, θρησκευτικές και εθνικές καταβολές μπορούν να ενωθούν με επιτυχία και να συνεργαστούν για μεγάλους στόχους.

«Πάντα βρίσκω παράξενο το γεγονός ότι όλοι πηγαίνουμε διακοπές για να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς και μετά έρχονται άλλοι πολιτισμοί εδώ και εμείς παραπονιόμαστε γι' αυτό. Είναι παράξενο. Οπότε, δεν μπορώ να πάω διακοπές. Πρέπει πάντα να μένω εκεί που είμαι» συνέχισε.

«Παίζουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για όλους στη χώρα», πρόσθεσε ο 36χρονος προπονητής της Εθνικής Γερμανίας. «Και όποιος μπορεί να παίξει κορυφαίο ποδόσφαιρο καλείται να γίνει εθνικός παίκτης και να τα δώσει όλα για τη χώρα του. Και αυτό κάνουμε κι εμείς. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναδιαβάσω για μια τέτοια έρευνα» τόνισε Νάγκελσμαν.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Αθλητισμός / Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση - Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
LIFO NEWSROOM