O Εμπαπέ στέλνει μήνυμα κατά της ακροδεξιάς: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων»

O Εμπαπέ στέλνει μήνυμα κατά της ακροδεξιάς: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων» Facebook Twitter
O Κιλιάν Εμπαπέ / EPA
0

Ο Κιλιάν Εμπαπέ σε συνέντευξη Τύπου από τη Γερμανία, μία μέρα πριν τον αγώνα της Εθνικής Γαλλίας με την Πορτογαλία, κάλεσε τους Γάλλους να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν στον β' γύρο των εκλογών στις 7 Ιουλίου, «μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα» του α' γύρου, που ανέδειξαν πρώτο το ακροδεξιό κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης.

Ο αρχηγός των Μπλε δήλωσε την Πέμπτη για τον επερχόμενο β' γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή, 7 Ιουλίου: «Περισσότερο από ποτέ πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Είναι πραγματικά επείγον. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Είναι επείγον. Είδαμε τα αποτελέσματα, είναι καταστροφικά. Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει και πως όλοι θα κινητοποιηθούν για να ψηφίσουν τη σωστή πλευρά».

Ο νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση», όμως έδειξε την πολιτική του προτίμηση με ευρηματικό χιούμορ. Καθώς κοιτούσε προς τους δημοσιογράφους για να δει ποιος του απευθύνει την επόμενη ερώτηση, ο δημοσιογράφος που είχε σειρά φώναξε: «Στα αριστερά σου... άκρα αριστερά» και ο διεθνής άσος του απάντησε: «Ευτυχώς που δεν ήταν η άλλη πλευρά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σταρ των γηπέδων στέλνει μήνυμα κατά της γαλλικής ακροδεξιάς. Μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Συσπείρωσης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Εμπαπέ έστειλε ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τους νέους της Γαλλίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γερμανία, όπου βρίσκεται με την Εθνική Γαλλίας στο πλαίσιο του Euro 2024.

Το μήνυμα του Εμπαπέ προς τη νέα γενιά μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Γι' αυτό θέλω πραγματικά να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους και ειδικά στη νέα γενιά. Θεωρώ πως είμαστε μία γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε πολύ καθαρά ότι τα άκρα είναι προ των πυλών της εξουσίας και έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το μέλλον της χώρας μας. Για αυτό καλώ όλους τους νέους να πάνε να ψηφίσουν και να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα της κατάστασης.

»Ελπίζω η φωνή μου να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να ταυτιστούμε με αυτή τη χώρα, να ταυτιστούμε με τις αξίες μας, που είναι αξίες ανεκτικότητας, διαφορετικότητας, σεβασμού. Εμπιστεύομαι τους Γάλλους, κάθε φωνή μετράει. Ελπίζω πραγματικά ότι θα κάνουμε τη σωστή επιλογή και ότι θα είμαστε περήφανοι που θα φορέσουμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου», είχε δηλώσει ο επιθετικός της Εθνικής Γαλλίας την Κυριακή 16 Ιουνίου από τη Γερμανία, μία μέρα πριν τον αγώνα με την Αυστρία.

Εκτός από τον Εμπαπέ και άλλοι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας καλούν τους ψηφοφόρους να σταματήσουν την επέλαση της ακροδεξιάς προς την εξουσία. Μεταξύ αυτών είναι ο Μάρκους Τουράμ, ο Ιμπραΐμα Κονατέ και ο Ζιλ Κουντέ. Ο Κουντέ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 2 Ιουλίου, μία μέρα μετά την επικράτηση της Γαλλίας επί του Βελγίου, είχε δηλώσει:«Είναι σημαντικό να μπλοκάρουμε την ακροδεξιά, το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης, γιατί δεν είναι ένα κόμμα που θα οδηγήσει τη χώρα μας προς περισσότερη ελευθερία και συνύπαρξη».

Με πληροφορίες από rmcsport.bfmtv.com / nicematin.com



 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM
Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Αθλητισμός / Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι
LIFO NEWSROOM