Ο πρόεδρος της UEFA στη φιλανθρωπική εκστρατεία Common Goal

Ο πρόεδρος της UEFA στη φιλανθρωπική εκστρατεία Common Goal Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, εντάσσεται στην εκστρατεία Common Goal, προσφέροντας το 1% του μισθού του, σε ένα κοινό ταμείο, για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω οργανώσεων ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο!

Η πρωτοβουλία άρχισε τον Αύγουστο, πρώτος εμφανίστηκε ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Μάτα και ακολούθησε ο Γερμανός αμυντικός της Μπάγερν, Ματς Χούμελς αλλά και ο αμυντικός της Γιουβέντους Τζόρτζο Κιελίνι. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια του Common Goal, εντάχθηκαν οι γυναίκες, διεθνείς με την ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπινόε και Αλεκ Μόργκαν. «Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε μια βιώσιμη σύνδεση μεταξύ του ποδοσφαίρου, ως βιομηχανία και του ποδοσφαίρου ως εργαλείο για τη δημιουργία βιώσιμης κοινωνικής ανάπτυξης», ήταν τα πρώτα λόγια του Μάτα.

Ο Τσεφερίν είναι ο πρώτος πρόεδρος του ποδοσφαίρου που κάνει αυτό το βήμα: «Πιστεύω ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Και ο Χουάν Μάτα με ενέπνευσε πολύ για να συμμετάσχω στην εκστρατεία του Common Goal. Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι ένας παίκτης πρωτοστατεί σε μια τέτοια κίνηση. Δεδομένου ότι οι παίκτες επωφελούνται από το ποδόσφαιρο και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δώσουν κάτι σε αντάλλαγμα», είπε ο Τσεφερίν.

Ο Μάτα αναζητά μια ομάδα ανθρώπων που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη πρόκληση της καριέρας του. «Ενθαρρύνω ολόκληρη τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα, τους παίκτες, τους προπονητές, τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για κοινωνικές πρωτοβουλίες και ότι προσπαθούν γι αυτό που πιστεύουν», πρόσθεσε.

Ο Μάτα δηλώνει ευχαριστημένος: «Εκτιμώ βαθύτατα την εμπιστοσύνη που έχει ο Αλεξάντερ στην πρωτοβουλία του Common Goal. To μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επικροτήσω τη χειρονομία. Και να συμφωνήσω με την ισχυρή πεποίθησή του ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προσπάθειας, όπως έχει υπολογιστεί, το 1% του συνόλου των εισοδημάτων των ποδοσφαιριστών στον κόσμο εκτιμάται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια!

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση άρχισε από μια ιδέα του Γιούργκεν Γκρίσμπεκ, που δημιούργησε την common-goal.org, ένα ταμείο που υποστηρίζει πάνω από 120 οργανώσεις ποδοσφαίρου, σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω της Streetfootballworld.org.

Αναγνωρισμένη από την UEFA και το World Economic Forum, η streetfootballworld που ιδρύθηκε το 2002, επηρεάζει την καθημερινή ζωή περίπου 2.3 εκατομμυρίων νέων σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM