Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Υπό κράτηση για σεξουαλική επίθεση ο πατέρας της Κροάτισσας τζουντόκα Μπάρμπαρα Μάτιτς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Υπό κράτηση για σεξουαλική επίθεση ο πατέρας της Κροάτισσας τζουντόκα Μπάρμπαρα Μάτιτς Facebook Twitter
Η Κροάτισσα τζουντόκα Μπάρμπαρα Μάτιτς / EPA
0

Υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού τέθηκε την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, ο πατέρας της Κροάτισσας τζουντόκα Μπάρμπαρα Μάτιτς, η οποία μία μέρα νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο πατέρας της 30χρονης πρωταθλήτριας Ευρώπης θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική επίθεση κατά νεαρής εθελόντριας των Αγώνων, η οποία υπέβαλε μήνυση εναντίον του. Η 24χρονη κοπέλα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ταξιθέτρια στην αίθουσα «Champ de Mars Arena», όπου διεξάγονται οι αγώνες του τζούντο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η οποία υπεβλήθη την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, ο πατέρας της αθλήτριας από την Κροατία λίγο μετά την νίκη της κόρης του στα -70 κιλά στο τζούντο, αγκάλιασε με δύναμη και φίλησε την 24χρονη εθελόντρια, η οποία σοκαρισμένη τον απώθησε.

Η εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας να διενεργήσει έρευνα για το θέμα ενώ ο πατέρας της αθλήτριας έχει τεθεί υπό κράτηση. «Έρευνα για σεξουαλική επίθεση μετά από μήνυση που κατατέθηκε στις 31 Ιουλίου από εθελόντρια των Ολυμπιακών Αγώνων διέταξε η εισαγγελία του Παρισιού να διενεργήσει το αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος», αναφέρει το δίκτυο BFMTV, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 24χρονης στην αστυνομία, κατά την διεξαγωγή του αγώνα η εθελόντρια βρισκόταν στο χώρο και ήταν υπεύθυνη για τις θέσεις των θεατών στις κερκίδες. Όταν είδε έναν άνδρα να στέκεται όρθιος στη σκάλα ανάμεσα στις κερκίδες, τού ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του. Όμως, η νεαρή εθελόντρια αντιλήφθηκε πως ο άνδρας δεν μιλούσε γαλλικά ενώ εκείνος της εξήγησε στα αγγλικά πως είναι ο πατέρας της αθλήτριας που αγωνιζόταν.

Έτσι, εκείνη μιλώντας του αγγλικά, του επέτρεψε να παραμείνει στη σκάλα, αν και απαγορεύεται. Μετά την νίκη της Μπάρμπαρα Μάτιτς, ο πατέρας της αθλήτριας ενθουσιασμένος άρπαξε από τους ώμους την νεαρή εθελόντρια και την φίλησε στο στόμα. Αμέσως μετά ο άνδρας έφυγε από το σημείο τρέχοντας.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien αναφέρει πως, σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο άτομο της υπηρεσίας ασφάλειας των Αγώνων για να ζητήσει από τον πατέρα της Μπάρμπαρα Μάτιτς να επιστρέψει στη θέση του, καθώς αυτό δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της εθελόντριας.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ