Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθεώθηκε η αθλήτρια που τερμάτισε τελευταία στον Μαραθώνιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθεώθηκε η αθλήτρια που τερμάτισε τελευταία στον Μαραθώνιο Facebook Twitter
0

Εν μέσω αποθέωσης από το κοινό, τερμάτισε η τελευταία αθλήτρια του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διαπνέονται (ή θα έπρεπε να διαπνέονται) από την ευγενή άμιλλα και η μαραθωνοδρόμος από το Μπουτάν που τερμάτισε τελευταία στο αγώνισμα του Μαραθωνίου των Γυναικών σήμερα, τελευταία ημέρα των Αγώνων, το έζησε μέσα από το χειροκρότημα του κοινού. Διότι, ήταν ισάξιο με αυτό που πήρε η συναθλήτριά της που τερμάτισε πρώτη - και ας είχε γίνει αυτό περί τα 90 λεπτά νωρίτερα. Διότι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον Μαραθώνιο, η προσπάθεια μετράει. 

Για την ιστορία, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Sifan Hassan από την Ολλανδία σε 2:22:55 και νέο ολυμπιακό ρεκόρ, με δεύτερη την Assefa Tigst από την Αιθιοπία με 2:22:58, τρίτη την Hellen Obiri αοπό την Κένυα σε 2:23:10 και νέο ατομικό ρεκόρ και ακολούθησαν η Sharon Lokedi από την Κένυα, επίσης, (2:23:14 ατομικό ρεκόρ), η Amane Shankule από την Αιθιοπία (2:23:57), και η Yuka Suzuki από την Ιαπωνία, στην έκτη θέση με 2:24:02 και ατομικό ρεκόρ.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε η Ρουμάνα Melingor σε 2:24:56, όγδοη ήταν η Stella Chesang από την Ουγκάντα σε 2:26:01, ένατη η Lonah Salpeter από το Ισραήλ και δέκατη η Eunice Chumba από το Μπαχρέιν σε 2:26:10.

Στην τελευταία θέση, η Kinzan Lahmo από το Μπουτάν, με χρόνο 3:52:59.


Με πληροφορίες από Eurosport

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Μπέλιτσικ: Η 24χρονη κοπέλα του κορυφαίου προπονητή και το στιγμιότυπο

Αθλητισμός / Η 24χρονη σύντροφος του Μπιλ Μπέλιτσικ παρεμβαίνει σε συνέντευξη: «Δεν μιλάμε γι' αυτό»

Αν και βρισκόταν εκτός πλάνου, η Τζόρντον Χάντσον παρενέβη όταν έκρινε πως ο 73χρονος κορυφαίος προπονητής δεν έπρεπε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχέση τους
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακός - Ρεαλ Μαδρίτης 77 - 71:

Αθλητισμός / Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 77 - 71: Με χαρακτήρα και άμυνα στο 2-0 και αγκαλιά με το Final Four

Ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 77 - 71 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των playoffs
LIFO NEWSROOM