Τελετή Λήξης: Το σόου στο Παρίσι υπό την καλλιτεχνική αιγίδα του Τομά Ζολί

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με Εντίθ Πιάφ άρχισε η τελετή λήξης στο Παρίσι- Μοιράστηκαν 850 μετάλλια σε 85 χώρες Facebook Twitter
Ο «χρυσός εξερευνητής»/ Φωτ.: Getty Images
0

Με Εντίθ Πιάφ άρχισε η τελετή λήξης στο Παρίσι. Από το Σηκουάνα και την πολυσυζητημένη τελετή έναρξης, στο Stade De France και την πιο μαζεμένη χρονικά τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων όπου και πάλι όμως οι Γάλλοι αναμένεται να δώσουν ένα εντυπωσιακό χρώμα. 

Στη συνέχεια οι θεατές παρακολουθούν ένα σόου διάρκειας 40 λεπτών που «σκηνοθέτησε» ο Τομά Ζολί, με την κωδική ονομασία «Ρεκόρ», δίνοντας έμφαση την ενωτική δύναμη του αθλητισμού.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μοιράστηκαν 850 μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες από 85 χώρες, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν στο νήμα την Κίνα στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων, με τις δυο χώρες να έχουν από 40 χρυσά και η ι σοπαλία να λύνεται στα ασημένια, 44 έναντι 27.

Καταρρίφθηκαν 42 ρεκόρ, τα 30 ολυμπιακά και τα 10 παγκόσμια, με highlight την πτήση από τον Αρμάντ Ντουπλάντις στα 6,25μ. στο επί κοντώ.

Τα υπόλοιπα αστέρια που φημολογείται πως θα εμφανιστούν στην γεμάτη προσδοκίες τελετή λήξης, είναι ο Snoop Dogg, που αποτελεί και την μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και η Τέιλορ Σουίφτ.  Ωστόσο, υπήρξαν εικασίες ότι μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι Billie Eilish και Red Hot Chili Peppers όπως και τα γαλλικά συγκροτήματα Phoenix και Air. 

Στο τέλος, μια παράσταση διάρκειας περίπου δώδεκα λεπτών, ενταγμένη στο πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, έχει προγραμματιστεί λοιπόν για σήμερα το βράδυ στο Stade de France, προκειμένου να γίνει το πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στην αμερικάνικη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση του 1984.

Η μετάδοσή της γίνεται από την ΕΡΤ 1 με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Επίσης η τελετή θα μεταδίδεται και από την ΕΡΤ 3. 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM