Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντροπιαστικές εικόνες στον Σηκουάνα - Νίκησε αντιπάλους και μόλυνση η Φαν Ρούβενταλ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντροπιαστικές εικόνες στον Σηκουάνα - Νίκησε αντιπάλους και μόλυνση η Φαν Ρούβενταλ Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Η εμπειρία της Σάρον Φαν Ρούβενταλ έκανε τη διαφορά στον αγώνα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», που έγινε σήμερα το πρωί στο Σηκουάνα.

Η 31χρονη Ολλανδή εξαπέλυσε στο τέλος της κούρσας την αντεπίθεσή της και κατάφερε να πάρει τη νίκη και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της, μετά το Ρίο (έχει και ένα ασημένιο από το Τόκιο).

Να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ και οι γαλλικές Αρχές επέμειναν να διεξαχθεί ο αγώνας στον Σηκουάνα, παρά τα τόσα προβλήματα με την μόλυνση των υδάτων που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον τελικό των 10χλμ Γυναικών, αλλά και το ότι η οριστική απόφαση για την διεξαγωγή πάρθηκε στις 05:00 π.μ.

Η Αυστραλή Μοέσα Τζόνσον, που οδήγησε τον αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, αρκέστηκε τελικά στη δεύτερη θέση, μπροστά από την Ιταλίδα Τζινέβρα Ταντεούτσι, που συμπλήρωσε την τριάδα των αθλητριών που αποσπάστηκαν μετά το 6ο χιλιόμετρο. Αμφότερες 27 ετών, η Τζόνσον και η Ταντεούσι δεν συγκαταλέγονταν στα φαβορί της κούρσας και πανηγύρισαν την πρώτη τους σημαντική διάκριση στο open water.

Η κάτοχος του τίτλου, η Βραζιλιάνα Ανα Μαρσέλα Κούνια, δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αλλαγή ρυθμού της πρώτης τριάδας, έμεινε αρκετά πιο πίσω και τελικά αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Αρνητική έκπληξη η Γερμανίδα Λεόνι Μπεκ, παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρυσι στη Φουκουόκα, η οποία έμεινε ένατη, δυόμισι λεπτά πίσω από τη νικήτρια, ενώ ακόμη πιο πίσω τερμάτισαν οι άλλες δύο του βάθρου της Φουκουόκα, η Αυστραλή Τσέλσι Γκουμπέτσκα (14η) και η Αμερικανίδα Κέιτι Γκράιμς (15η).

Η πρώτη οκτάδα στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα γυναικών:


1. Σάρον Φαν Ρούβενταλ (Ολλανδία)         2ωρ.03:34.2

2. Μοέσα Τζόνσον (Αυστραλία)              2ωρ.03:39.7

3. Τζινέβρα Ταντεούτσι (Ιταλία)           2ωρ.03:42.8

4. Ανα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία)          2ωρ.04:15.7

5. Μπετίνα Φαμπιάν (Ουγγαρία)             2ωρ.04:16.9

6. Τζούλια Γκαμπριελέσκι (Ιταλία)         2ωρ.04:17.9

7. Οσεάν Κασινιόλ (Γαλλία)                2ωρ.06:06.9

8. Καρολίν Ζουίς (Γαλλία)                 2ωρ.06:11.0 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασθένησε αθλήτρια μετά την κολύμβηση στον Σηκουάνα - Aποσύρεται το Βέλγιο από το τρίαθλο

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασθένησε αθλήτρια μετά την κολύμβηση στον Σηκουάνα - Aποσύρεται το Βέλγιο από το τρίαθλο

Ασθενής και Ελβετός τριαθλητής - Οι μετρήσεις του E.coli ήταν πολύ υψηλές στον Σηκουάνα επί ημέρες, προκαλώντας ματαίωση προπονήσεων και αναβολή αγώνων
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ