Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκουλήκια στο φαγητό των αθλητών, καταγγέλλει Βρετανός κολυμβητής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκουλήκια στο φαγητό των αθλητών, καταγγέλλει Βρετανός κολυμβητής Facebook Twitter
O Άνταμ Πίτι κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο στο Παρίσι / Φωτογραφία: EPA
0

Σκουλήκια στο φαγητό τους βρήκαν αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, καταγγέλλει Βρετανός κολυμβητής.

Ο Άνταμ Πίτι, έξι φορές Ολυμπιονίκης, δήλωσε ότι οι αθλητές στο Παρίσι 2024 βρήκαν σκουλήκια στο φαγητό τους και κατέκρινε την ανεπαρκή τροφοδοσία στο Ολυμπιακό χωριό. Ο Βρετανός κολυμβητής παραπονέθηκε για την ποσότητα και την ποιότητα των τροφίμων που προσφέρεται στο Χωριό, καθώς όπως είπε θα επηρεάσει τις επιδόσεις των αθλητών.

«Το catering δεν είναι αρκετά καλό για το επίπεδο που αναμένεται να έχουν οι αθλητές», δήλωσε στον βρετανικό Independent. «Πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. [Στο] Τόκιο το φαγητό ήταν απίστευτο. Το Ρίο ήταν απίστευτο. Αλλά αυτή τη φορά; Δεν υπήρχαν αρκετές επιλογές πρωτεΐνης, μεγάλες ουρές, αναμονή 30 λεπτών για φαγητό επειδή δεν υπάρχει σύστημα αναμονής».

Ως μέρος των δεσμεύσεων βιωσιμότητας των Αγώνων, οι διοργανωτές στόχευσαν το 60% όλων των γευμάτων που σερβίρονται να είναι χωρίς κρέας και το ένα τρίτο να είναι φυτικό, αλλά ο Πίτι είπε ότι αυτό δεν τον βοήθησε. «Η αφήγηση της βιωσιμότητας επιβλήθηκε στους αθλητές», είπε. «Θέλω κρέας, χρειάζομαι κρέας για να αγωνιστώ και αυτό τρώω στο σπίτι, οπότε γιατί να αλλάξω; Μου αρέσουν τα ψάρια μου και οι αθλητές βρήκαν σκουλήκια στα ψάρια. Απλώς δεν είναι αρκετά καλό. Έχουμε τους καλύτερους στον κόσμο και δεν τους ταΐζουμε με τα καλύτερα».

Ένας εκπρόσωπος του Paris 2024 σχολίασε στον Independent: «Ακούμε τους αθλητές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλιά τους. Από το άνοιγμα του χωριού, ο συνεργάτης μας Sodexo Live! εργάζεται προληπτικά για να προσαρμόσει τις προμήθειες στην αυξανόμενη χρήση των εστιατορίων του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και στην πραγματική κατανάλωση από τους αθλητές που παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες. «Ως αποτέλεσμα, οι ποσότητες ορισμένων προϊόντων έχουν αυξηθεί σημαντικά και έχει αναπτυχθεί επιπλέον προσωπικό για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας».

Ο Άνταμ Πίτι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 και διατήρησε τον τίτλο στο Τόκιο το 2021. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Πίτι κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο.


Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γερμανοί αθλητές καταγγέλλουν ελλείψεις στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γερμανοί αθλητές καταγγέλλουν ελλείψεις στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού

Οι συγκοινωνίες και το φαγητό είναι τα δύο βασικά προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό για την γερμανική αντιπροσωπεία - «Τα βγάζουμε πέρα επειδή έχουμε φαγητό και στο διαμέρισμα», ανέφερε Γερμανός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασθένησε αθλήτρια μετά την κολύμβηση στον Σηκουάνα - Aποσύρεται το Βέλγιο από το τρίαθλο

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασθένησε αθλήτρια μετά την κολύμβηση στον Σηκουάνα - Aποσύρεται το Βέλγιο από το τρίαθλο

Ασθενής και Ελβετός τριαθλητής - Οι μετρήσεις του E.coli ήταν πολύ υψηλές στον Σηκουάνα επί ημέρες, προκαλώντας ματαίωση προπονήσεων και αναβολή αγώνων
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM