Παραολυμπιακοί: Χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης και χάλκινο ο Στεφανίδης στη σφαιροβολία F32

Παραολυμπιακοί: Χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης και χάλκινο ο Λαζαρίδης στη σφαιροβολία F32 Facebook Twitter
Λάζαρος Στεφανίδης/ Φωτ.: Glomex
0

Τα εννέα μετάλλια έφτασε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έκανε το repeat, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο σφαιροβολία F32 στο Παρίσι. Χάλκινος ο Στεφανίδης.

Μια βραδιά θριάμβου για τον ελληνικό αθλητισμό εξελίχθηκε η αποψινή (03.09.2024) στο «Σταντ ντε Φρανς», όπου οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Λάζαρος Στεφανίδης κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, στον τελικό της σφαιροβολίας F32 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, σε ηλικία 54 ετών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το μεγαλείο του ως αθλητής. Με μια εντυπωσιακή επίδοση και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, αναδείχθηκε νικητής στον τελικό, ξεπερνώντας τον εαυτό του και σημειώνοντας ιστορική επιτυχία.

Ο Κωνσταντινίδης προσήλθε στο Παρίσι με ατομικό ρεκόρ 11.60 μέτρα και φετινή καλύτερη επίδοση 10.56 μέτρα. Στον τελικό πραγματοποίησε μια σειρά από εξαιρετικές ρίψεις: 11.17, 11.57, 10.94, 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια, καταρρίπτοντας δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λάζαρος Στεφανίδης, ο οποίος με ρίψη 9.84 μέτρων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ακολουθώντας τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο Ρώσο αθλητή Αλεξέι Τσούπκιν, που σημείωσε 11.39 μέτρα.

Στον ίδιο τελικό, ο τρίτος Έλληνας συμμετέχων, Δημήτρης Ζησίδης, κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 8.88 μέτρα, ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια.

Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως σημαντική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, αναδεικνύοντας την αφοσίωση και το πάθος των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ