Παραολυμπιακοί: Σπρίντερ δεν προκρίνεται στον τελικό των 100μ, αλλά κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του μπροστά σε 40.000 άτομα

Παραολυμπιακοί: Σπρίντερ δεν προκρίνεται στον τελικό των 100μ, αλλά κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του μπροστά σε 40.000 άτομα Facebook Twitter
0

Ο Παραολυμπιονίκης σπρίντερ Αλεσάντρο Οσόλα έζησε μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής του την Κυριακή – και αυτό δεν είχε καμία σχέση με τον αγώνα του.

Ο Οσόλα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων στην κατηγορία Τ63, αλλά το χαμόγελό του παρέμεινε στη θέση του, όταν η αγαπημένη του του είπε το «ναι» μετά την πρότασή του στις εξέδρες του Σταντ ντε Φρανς.

«Είσαι τρελός!» είπε η έκπληκτη σύντροφός του, Αριάνα, καθώς ο Οσόλα γονάτισε και της ζήτησε να τον παντρευτεί μπροστά σε 40.000 θεατές.

«Η σχέση μας είναι σαν δίνη, γιατί κάθε αθλητής χρειάζεται ανθρώπους γύρω του να τον στηρίζουν», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Μερικές φορές πίστευε σε εμένα περισσότερο απ’ ό,τι εγώ στον εαυτό μου. Αυτό είναι πραγματικά κάτι μοναδικό. ‘Μπορείς να το κάνεις, μπορείς να τα καταφέρεις’, μου έλεγε. Ελπίζω όλοι να βρουν κάποιον σαν αυτήν. Είναι η σύντροφός μου… για πάντα».

Ο Οσόλα έχασε το μεγαλύτερο μέρος του αριστερού του ποδιού σε ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2015, που στοίχισε επίσης τη ζωή της πρώτης του συζύγου. Ο αθλητισμός του έδωσε «έναν τρόπο να δράσει και να βγει από μια πολύ σκοτεινή περίοδο», προσθέτοντας: «Μετά το ατύχημα έχασα πολλά – τα πάντα εκτός από το χαμόγελό μου – αλλά ο αθλητισμός με ώθησε να χαμογελώ όλο και περισσότερο».

Ο Οσόλα, που είναι επίσης ιδρυτής του πρώτου παγκόσμιου περιεκτικού πρωταθλήματος padel και μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την αλλαγή αντιλήψεων για τις αναπηρίες, άφησε να εννοηθεί ότι αυτοί οι Παραολυμπιακοί μπορεί να είναι οι τελευταίοι του, έχοντας διαγωνιστεί και στο Τόκιο πριν τρία χρόνια.

«Με όσα έχω πετύχει αυτές τις τελευταίες ημέρες στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, νιώθω ότι έχω κλείσει αυτόν τον κύκλο. Τώρα, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω έναν νέο δρόμο, γιατί η ζωή μου δεν τελειώνει εδώ και έχω πολλά ακόμη να κάνω», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ