Πέμπτη η Ντουντουνάκη με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Πέμπτη η Ντουντουνάκη με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter
0

Με μία εκπληκτική εμφάνιση και πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη έκανε αισθητή την παρουσία της στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκόβης.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ τερμάτισε πέμπτη, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με την προ διετίας διοργάνωση στο Λονδίνο, το κυριότερο όμως είναι ότι «κατέβασε» πάνω από μισό δευτερόλεπτο το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 57.67 (είχε 58.25 από την 1η Ιουλίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Αλιμο).

Με την επίδοση αυτή η 23χρονη Χανιώτισσα μπορεί πλέον να λογίζεται ως μέρος της ελίτ του αγωνίσματος και να βάλει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η Σάρα Σιέστρεμ δεν είχε αντίπαλο, όπως αναμενόταν άλλωστε, και αναδείχθηκε για τέταρτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα. Η 25χρονη Σουηδή τερμάτισε σε 56.13, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τη δεύτερη, τη Ρωσίδα Σβετλάνα Τσίμροβα (57.30). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Ιταλίδα Ελενα Ντι Λίντο με 57.58.

Έβδομος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, το χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ ο Κολεσνίκοφ

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ. ύπτιο. Ο Ελληνας αθλητής δεν κατάφερε να επαναλάβει κούρσα ανάλογη με τον χθεσινό (3/8) ημιτελικό, όπου είχε κάνει 24.96, και τερμάτισε σε 25.14.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού είχε επιτυχημένη παρουσία στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το 2016 στο Λονδίνο ήταν 10ος) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο του στόχο, το 100άρι ύπτιο, όπου ξεκινά αύριο (4/8) το πρωί την προσπάθεια να υπερασπιστεί το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση.

Ο τελικός των 50μ. ύπτιο επιφύλαξε και το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της ημέρας (και συνολικά των αγώνων), καθώς ο 18χρονος Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ πήρε το χρυσό μετάλλιο με 24.00, καταρρίπτοντας το 24.04 του Βρετανού Λίαμ Τάνκοκ, που «άντεχε» από τις 2 Αυγούστου 2009 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με 24.55 και την τρίτη ο Ιρλανός Σέιν Ράιαν με 24.64

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM